Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Aromatingi apelsinų sausainiai: desertas per 15 minučių

Pyragaiciai su apelsinais

Apelsinų sausainiai – tai aromatingi ir švelnūs kepiniai, kuriuose ryškus citrusinių vaisių skonis derinamas su minkšta tešlos tekstūra. Dėl natūralių apelsinų sulčių ir žievelės, sausainiai įgauna šviežią, sodrų aromatą ir lengvą rūgštelę.

Toks desertas puikiai tinka prie arbatos, šventinėms vaišėms arba kaip saldus užkandis.

Paprastas gaminimas ir ingredientų prieinamumas daro apelsinų sausainius populiariu pasirinkimu namų virtuvėje, ypač šaltuoju metų laiku, kai norisi pridėti saulėtos nuotaikos gaidelę.

Ingredientai:

  • Miltai – 300 g
  • Druska – žiupsnelis
  • Kepimo milteliai – 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas – 5 valgomieji šaukštai
  • Grietinė – 150 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Apelsinai – 450 g
  • Cukrus – 100 g
  • Kukurūzų krakmolas – 2 valgomieji šaukštai

Apelsinų sausainių gaminimas:

  1. Į dubenį supilame miltus, įberiame druskos, pridedame kepimo miltelių ir vanilinio cukraus. Į miltus dedame šaltą sviestą, triname visus sausus komponentus su sviestu iki trupinių būsenos.
  2. Į sviesto trupinius įdedame grietinės ir išplaktą kiaušinį, surenkame tešlą į gumulą. Paliekame tešlą šaldytuve uždengtą celofanu pusvalandžiui.
  3. Tuo metu nutarkuojame vieno apelsino žievelę. Nulupame apelsinų odelę ir supjaustome nedidelėmis skiltelėmis, dedame į blenderį.
  4. Susmulkiname apelsinus iki košės būsenos, dedame į puodą kartu su žievele. Suberiame į apelsinų košę krakmolą ir cukrų, išmaišome.
  5. Ant lėtos ugnies kaitiname apelsinų masę iki sutirštėjimo. Paliekame įdarą atvėsti uždengtą maistine plėvele plokščiame inde.
  6. Tešlą dalijame į 4 lygias dalis, kiekvieną dalį iškočiojame į 30 cm skersmens paplotį. Padalijame lakštus į 8 trikampius, tarsi picą.
  7. Ant plačiosios kiekvieno trikampio dalies dedame įdaro, suvyniojame į vyniotinį.
  8. Dedame sausainius ant kepimo skardos ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.