Aguonų pyragas su kavos kremu

Pyragai 156 Atnaujinta: 2020 04 09 Įkelta:
Aguonų pyragas su kavos kremu
  • Porcijos: 8
  • Paruošimo laikas: 120 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Šis aguonų pyragas su kavos kremu yra tiesiog pasakiško skonio. Primena tiramisu ir sausainius su aguonomis. Lengvai pasigaminsite pagal pateiktą receptą.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Biskvito kepimas. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių.
  2. Nusausinkite. Aguonas sutrinkite per mėsmalę su smulkiomis grotelėmis vieną kartą.
  3. Varškę išplakite su puse nurodyto kiekio cukraus.
  4. Suberkite maltas aguonas ir išmaišykite. Įdėkite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, vėl švelniai sumaišykite.
  5. Išplakite kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi.
  6. Į tešlą įpilkite ketvirtadalį baltymų ir atsargiai išmaišykite. Likusius išplaktus baltymus sumaišykite su aguonų mase. Maišykite švelniai su mentele sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių, kol iškeps, tai truks maždaug 35–40 minučių. Atvėsinkite. Tada išimkite ir supjaustykite į 3 paplotėlius.
  8. Gaminame kremą. Kavą sumalkite į miltelius ir supilkite į maskarponę (kambario temperatūros). Plakite mikseriu iki vientisos masės. Įpilkite atšaldytą grietinėlę ir vėl išplakite. Pabaigoje įpilkite cukraus pudros.
  9. Biskvitą susluoksniuokite pertepdami kremu. Pyrago viršų pabarstykite kakava.

Aguonų pyragas su kavos kremu



  • Porcijos: 8
  • Paruošimo laikas: 120
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Šis aguonų pyragas su kavos kremu yra tiesiog pasakiško skonio. Primena tiramisu ir sausainius su aguonomis. Lengvai pasigaminsite pagal pateiktą receptą.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Biskvito kepimas. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių.
  2. Nusausinkite. Aguonas sutrinkite per mėsmalę su smulkiomis grotelėmis vieną kartą.
  3. Varškę išplakite su puse nurodyto kiekio cukraus.
  4. Suberkite maltas aguonas ir išmaišykite. Įdėkite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, vėl švelniai sumaišykite.
  5. Išplakite kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi.
  6. Į tešlą įpilkite ketvirtadalį baltymų ir atsargiai išmaišykite. Likusius išplaktus baltymus sumaišykite su aguonų mase. Maišykite švelniai su mentele sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių, kol iškeps, tai truks maždaug 35–40 minučių. Atvėsinkite. Tada išimkite ir supjaustykite į 3 paplotėlius.
  8. Gaminame kremą. Kavą sumalkite į miltelius ir supilkite į maskarponę (kambario temperatūros). Plakite mikseriu iki vientisos masės. Įpilkite atšaldytą grietinėlę ir vėl išplakite. Pabaigoje įpilkite cukraus pudros.
  9. Biskvitą susluoksniuokite pertepdami kremu. Pyrago viršų pabarstykite kakava.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą