Antis su kmynais ir obuoliais

Mėsa 53 Atnaujinta: 2020 09 09 Įkelta:
Antis su kmynais ir obuoliais
  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 60 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Vienas paprasčiausių receptų, kaip paruošti antį įvairioms šventėms. Antis dažniausiai kepama Šv. Velykų, Šv, Kalėdų, Naujųjų Metų progomis.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Nukapojam anties sparnus (paliekam vieną dalį), pašalinam riebalus iš vidaus, uodegą. Pjaunam per nugarinę dalį ir darom išklotinę, išpjovę dalį kaulo per visą antį.
  2. Česnakus sumaišome su druska, cukrumi ir kmynais ir gauta mase padengiame antį. Palaikom apie 2 val. oda žemyn.
  3. Dedame į kepimo skardą, užpilame sultimis, uždengiame folija ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200℃. Kepame 20 - 30 minučių, tada atidengiame foliją ir kepame toliau dar 20 minučių. Tuomet antį apverčiame oda į viršų, patepam riebalais, pabarstom stambia druska, sudedam nuskustus ir per pusę perpjautus obuolius be sėklalizdžių.
  4. Antį ir obuolius apdedame kmynų mase ir vėl dedame į orkaitę. Kepame dar 20 minučių iki 220 ℃ įkaitintoje orkaitėje, kol antis apskrus, o obuoliai susprogs.

Antis su kmynais ir obuoliais



  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 60
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Vienas paprasčiausių receptų, kaip paruošti antį įvairioms šventėms. Antis dažniausiai kepama Šv. Velykų, Šv, Kalėdų, Naujųjų Metų progomis.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Nukapojam anties sparnus (paliekam vieną dalį), pašalinam riebalus iš vidaus, uodegą. Pjaunam per nugarinę dalį ir darom išklotinę, išpjovę dalį kaulo per visą antį.
  2. Česnakus sumaišome su druska, cukrumi ir kmynais ir gauta mase padengiame antį. Palaikom apie 2 val. oda žemyn.
  3. Dedame į kepimo skardą, užpilame sultimis, uždengiame folija ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200℃. Kepame 20 - 30 minučių, tada atidengiame foliją ir kepame toliau dar 20 minučių. Tuomet antį apverčiame oda į viršų, patepam riebalais, pabarstom stambia druska, sudedam nuskustus ir per pusę perpjautus obuolius be sėklalizdžių.
  4. Antį ir obuolius apdedame kmynų mase ir vėl dedame į orkaitę. Kepame dar 20 minučių iki 220 ℃ įkaitintoje orkaitėje, kol antis apskrus, o obuoliai susprogs.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą