Bandelės su jautienos įdaru

Mėsa 419 Atnaujinta: 2020 01 12 Įkelta:
Bandelės su jautienos įdaru
  • Porcijos: -
  • Paruošimo laikas: -
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Šių skanių bandelių galite rasti parduotuvėse ir tiesiog gatvėse Jamaikoje bei visoje Karibų jūroje, tačiau jas smagu gaminti namuose kaip užkandį draugams ar savo šeimai.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Į virtuvinį kombainą suberkite miltus, druską ir ciberžolę. Įpilkite sviesto ir minkykite, kol mišinys taps vientisas ir sviesto gabalėliai pasiskirstys tolygiai
  2. Į mažą dubenį išplakite kiaušinį, actą ir ¾ puodelio šalto vandens. Sudėkite į miltų mišinį ir minkykite, kol susidarys lygus tešlos rutulys. Apvyniokite tešlą ir atvėsinkite, palikite maždaug 1 valandai stovėti šaldytuve
  3. Įkaitinkite aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies. Jautieną virkite, maždaug apie 5 minutes, suskaidydami į gabalus, kol beveik iškeps. Perkoškite į lėkštę su kiaura-samčiu, palikdami riebalus. Į keptuvę suberkite svogūną, čili, česnaką ir virkite, dažnai maišydami, kol daržovės suminkštės, maždaug 3 minutes
  4. Suberkite prieskonius, pipirus ir papriką. Išmaišykite, sumažinkite ugnį iki silpnos ir vėl įdėkite jautieną. Įpilkite vandens, užvirkite ant silpnos ugnies ir virkite, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos maždaug pusė skysčio, 5–8 minutes. Pagardinkite druska ir nukelkite nuo ugnies. Sudėkite prieskonius ir čiobrelius. Paragaukite. Leiskite šiek tiek atvėsti
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180°. Tešlą perpjaukite per pusę ant miltais pabarstyto paviršiaus. Į tešlos vidurį Įdėkite 2 šaukštus mėsos įdaro ant kiekvieno tešlos gabaliuko, paliekant ½ kraštą. Tešlos kraštus suvilgykite vandeniu. Sulenkite tešlą ant įdaro, kad susidarytų pusmėnulio forma. Paspauskite kraštus šakute. Pakartokite procesą su likusiais
  6. Viską sudėkite į skardą
  7. Išplakite kiaušinį su 2 šaukštais vandens mažame dubenėlyje. Patepkite kiekvienos bandelės viršų.
  8. Kepkite bandeles iki auksinės rudos spalvos. Tai truks apie 20-25 minutes. Prieš patiekdami leiskite atvėsti, apie 5 minutes.

Bandelės su jautienos įdaru



  • Porcijos: -
  • Paruošimo laikas: -
  • Sunkumas: Lengva

Šių skanių bandelių galite rasti parduotuvėse ir tiesiog gatvėse Jamaikoje bei visoje Karibų jūroje, tačiau jas smagu gaminti namuose kaip užkandį draugams ar savo šeimai.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Į virtuvinį kombainą suberkite miltus, druską ir ciberžolę. Įpilkite sviesto ir minkykite, kol mišinys taps vientisas ir sviesto gabalėliai pasiskirstys tolygiai
  2. Į mažą dubenį išplakite kiaušinį, actą ir ¾ puodelio šalto vandens. Sudėkite į miltų mišinį ir minkykite, kol susidarys lygus tešlos rutulys. Apvyniokite tešlą ir atvėsinkite, palikite maždaug 1 valandai stovėti šaldytuve
  3. Įkaitinkite aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies. Jautieną virkite, maždaug apie 5 minutes, suskaidydami į gabalus, kol beveik iškeps. Perkoškite į lėkštę su kiaura-samčiu, palikdami riebalus. Į keptuvę suberkite svogūną, čili, česnaką ir virkite, dažnai maišydami, kol daržovės suminkštės, maždaug 3 minutes
  4. Suberkite prieskonius, pipirus ir papriką. Išmaišykite, sumažinkite ugnį iki silpnos ir vėl įdėkite jautieną. Įpilkite vandens, užvirkite ant silpnos ugnies ir virkite, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos maždaug pusė skysčio, 5–8 minutes. Pagardinkite druska ir nukelkite nuo ugnies. Sudėkite prieskonius ir čiobrelius. Paragaukite. Leiskite šiek tiek atvėsti
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180°. Tešlą perpjaukite per pusę ant miltais pabarstyto paviršiaus. Į tešlos vidurį Įdėkite 2 šaukštus mėsos įdaro ant kiekvieno tešlos gabaliuko, paliekant ½ kraštą. Tešlos kraštus suvilgykite vandeniu. Sulenkite tešlą ant įdaro, kad susidarytų pusmėnulio forma. Paspauskite kraštus šakute. Pakartokite procesą su likusiais
  6. Viską sudėkite į skardą
  7. Išplakite kiaušinį su 2 šaukštais vandens mažame dubenėlyje. Patepkite kiekvienos bandelės viršų.
  8. Kepkite bandeles iki auksinės rudos spalvos. Tai truks apie 20-25 minutes. Prieš patiekdami leiskite atvėsti, apie 5 minutes.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą