Bandelės su vištiena ir sūriu

Mėsa 409 Atnaujinta: 2020 05 17 Įkelta:
Bandelės su vištiena ir sūriu
  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 180 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Dalinamės labai skaniomis bandelėmis su vištiena ir sūriu receptu. Minkšta švelni tešla, sultingas įdaras - štai ir puikus skonis.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Į indą sudėkite druską, vištieną, pipirus ir aliejų. Sumaišykite viską rankomis.
  2. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių apie 40 minučių. Išimkite ir atvėsinkite. Mieles auginkite šiltame piene (apie 42 laipsnius), sudėkite cukrų, išmaišykite ir leiskite pastovėti, kol pasirodys plutelė, apie 10–15 minučių. Į didelį dubenį išsijokite miltus su druska. Supilkite pieno-mielių mišinį ir tirpintą sviestą (jis neturi būti karštas, nes kitaip mielės gali mirti), minkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite daugiau miltų, tačiau įsitikinkite, kad tešla nebūtų per kieta.
  3. Iš tešlos suformuokite rutulį, dėkite į aliejumi ar sviestu išteptą dubenį, uždenkite ir padėkite į šiltą vietą, kad iškiltų (bent 1 valandai).
  4. Per tą laiką tešlos tūris turėtų padidėti nuo pusantro iki dviejų kartų. Kol tešla kyla, ruošiame įdarą. Nuo atvėsusių šlaunų pašaliname odą, išimame kaulus ir kremzles. Sutarkuokite sūrį ant rupios tarkos. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Viską sumaišykite dubenyje. Įdėkite druskos ir pipirų.
  5. Tešlą padalinkite į 12 dalių. Iš kiekvienos dalies padarykite nedidelį blyną iki 7-8 mm storio. Įdėkite įdarą.
  6. Apgaubkite kraštus ir atsargiai suspauskite.
  7. Padėkite pyragus ant kepimo skardos siūle žemyn. Palikite 30 minučių kambario temperatūroje. Sutepkite tryniu ir pienu. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite 12-15 minučių, kol pasidarys aukso rudos spalvos.
  8. Bandeles pateikite šiltas arba visiškai atšaldytas.

Bandelės su vištiena ir sūriu



  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 180
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Dalinamės labai skaniomis bandelėmis su vištiena ir sūriu receptu. Minkšta švelni tešla, sultingas įdaras - štai ir puikus skonis.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Į indą sudėkite druską, vištieną, pipirus ir aliejų. Sumaišykite viską rankomis.
  2. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių apie 40 minučių. Išimkite ir atvėsinkite. Mieles auginkite šiltame piene (apie 42 laipsnius), sudėkite cukrų, išmaišykite ir leiskite pastovėti, kol pasirodys plutelė, apie 10–15 minučių. Į didelį dubenį išsijokite miltus su druska. Supilkite pieno-mielių mišinį ir tirpintą sviestą (jis neturi būti karštas, nes kitaip mielės gali mirti), minkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite daugiau miltų, tačiau įsitikinkite, kad tešla nebūtų per kieta.
  3. Iš tešlos suformuokite rutulį, dėkite į aliejumi ar sviestu išteptą dubenį, uždenkite ir padėkite į šiltą vietą, kad iškiltų (bent 1 valandai).
  4. Per tą laiką tešlos tūris turėtų padidėti nuo pusantro iki dviejų kartų. Kol tešla kyla, ruošiame įdarą. Nuo atvėsusių šlaunų pašaliname odą, išimame kaulus ir kremzles. Sutarkuokite sūrį ant rupios tarkos. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Viską sumaišykite dubenyje. Įdėkite druskos ir pipirų.
  5. Tešlą padalinkite į 12 dalių. Iš kiekvienos dalies padarykite nedidelį blyną iki 7-8 mm storio. Įdėkite įdarą.
  6. Apgaubkite kraštus ir atsargiai suspauskite.
  7. Padėkite pyragus ant kepimo skardos siūle žemyn. Palikite 30 minučių kambario temperatūroje. Sutepkite tryniu ir pienu. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite 12-15 minučių, kol pasidarys aukso rudos spalvos.
  8. Bandeles pateikite šiltas arba visiškai atšaldytas.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą