Beigelis (Tradicinis Žydų patiekalas)

Iš miltų 464 Atnaujinta: 2020 01 21 Įkelta:
Beigelis (Tradicinis Žydų patiekalas) Beigelis (Tradicinis Žydų patiekalas)
  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 45 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Ypač skanių beigelių gaminimas yra gan lėtas ir gana sudėtingas, bet tikrai verta. Nes tai tradicinis Žydų patiekalas, kuris šiuo metu yra vienas populiariausių patiekalų.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Mieles sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu pašildytu klevų sirupu ir v. šaukštu drungno vandens. Atidėkite maždaug 10 minučių, kad suputotų.
  2. Dideliame dubenyje aukščiausios kokybės miltus, kviečių glitimą ir druską. Padarykite duobutę sumaišytuose miltuose.
  3. Kai mielės suputos, jas įmaišykite į likusį klevų sirupą ir supilkite viską į miltuose esančią duobutę.
  4. Įpilkite likusį vandenį ir sumaišykite ranka, kad susidarytų kieta tešla. Tešla turi gautis sausoka ir trapi.
  5. Išverskite dubenio turinį ant švaraus paviršiaus ir minkykite tešlą iki vientisos masės. Tai užtruks geras 15–20 minučių, todėl nenustebkite, kad jūsų rankos pavargs.
  6. Gavę gražų, lygų, elastingą tešlos rutulį, įmeskite jį į švarų dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite šiltai 2–3 valandoms. Tešla turi padvigubėti.
  7. Paruoškite keletą kepimo skardų. Skardas galite iškloti kepimo popieriumi arba ištepti plonu sluoksniu alyvuogių aliejumi.
  8. Tešlą per-minkykite, kad ji pasidarytų puri. Tada padalykite ją į vienodo dydžio gabalus.
  9. Kiekvieną atskirą gabalą tešlos susukite į rutulį, šiek tiek išlyginkite, tada išspauskite vidurį (turi gautis "baranka"). Padėkite "beigelį" ant kepimo skardos. Pakartokite tai su likusia tešla.
  10. Skardas uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą arba laikykite šaltoje vietoje. Palikite per naktį.
  11. Kitą dieną išimkite "beigelius" iš šaldytuvo ir leiskite jiems pabūti kambario temperatūroje apie 30–40 minučių.
  12. Įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių.
  13. Ant viryklės uždėkite didelę ir gilią keptuvę, įpilkite vandens ir užvirinkite. Įdėkite kiekvieną "beigelį" į keptuvę ir apvirkite. Virkite 30 sekundžių vieną pusę, tada apverskite ir virkite dar 30 sekundžių kitą pusę.
  14. Į didelę lėkštę sudėkite šiltus virtus beigelius ir apibarstykite sėklomis. Tada padėkite beigelius ant švaraus popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte drėgmę. Pastaba: Beigelius laikykite apdengę švariu rankšluosčiu!
  15. Kai visi beigeliai bus išvirę, sudėkite juos ant kepimo skardų, palikdami po porą centimetrų tarp jų.
  16. Beigelius kepti reikia 6 minutes, po to išimkite iš orkaitės ir kiekvieną apverskite, kepkite dar 6 minutes.
  17. Išimkite iš orkaitės ir padėkite į šoną, kad šiek tiek atvėstų.
  18. Patiekite šiltus, su jūsų mėgstamais įdarais.

Beigelis (Tradicinis Žydų patiekalas)



  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 45
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Ypač skanių beigelių gaminimas yra gan lėtas ir gana sudėtingas, bet tikrai verta. Nes tai tradicinis Žydų patiekalas, kuris šiuo metu yra vienas populiariausių patiekalų.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Mieles sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu pašildytu klevų sirupu ir v. šaukštu drungno vandens. Atidėkite maždaug 10 minučių, kad suputotų.
  2. Dideliame dubenyje aukščiausios kokybės miltus, kviečių glitimą ir druską. Padarykite duobutę sumaišytuose miltuose.
  3. Kai mielės suputos, jas įmaišykite į likusį klevų sirupą ir supilkite viską į miltuose esančią duobutę.
  4. Įpilkite likusį vandenį ir sumaišykite ranka, kad susidarytų kieta tešla. Tešla turi gautis sausoka ir trapi.
  5. Išverskite dubenio turinį ant švaraus paviršiaus ir minkykite tešlą iki vientisos masės. Tai užtruks geras 15–20 minučių, todėl nenustebkite, kad jūsų rankos pavargs.
  6. Gavę gražų, lygų, elastingą tešlos rutulį, įmeskite jį į švarų dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite šiltai 2–3 valandoms. Tešla turi padvigubėti.
  7. Paruoškite keletą kepimo skardų. Skardas galite iškloti kepimo popieriumi arba ištepti plonu sluoksniu alyvuogių aliejumi.
  8. Tešlą per-minkykite, kad ji pasidarytų puri. Tada padalykite ją į vienodo dydžio gabalus.
  9. Kiekvieną atskirą gabalą tešlos susukite į rutulį, šiek tiek išlyginkite, tada išspauskite vidurį (turi gautis "baranka"). Padėkite "beigelį" ant kepimo skardos. Pakartokite tai su likusia tešla.
  10. Skardas uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą arba laikykite šaltoje vietoje. Palikite per naktį.
  11. Kitą dieną išimkite "beigelius" iš šaldytuvo ir leiskite jiems pabūti kambario temperatūroje apie 30–40 minučių.
  12. Įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių.
  13. Ant viryklės uždėkite didelę ir gilią keptuvę, įpilkite vandens ir užvirinkite. Įdėkite kiekvieną "beigelį" į keptuvę ir apvirkite. Virkite 30 sekundžių vieną pusę, tada apverskite ir virkite dar 30 sekundžių kitą pusę.
  14. Į didelę lėkštę sudėkite šiltus virtus beigelius ir apibarstykite sėklomis. Tada padėkite beigelius ant švaraus popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte drėgmę. Pastaba: Beigelius laikykite apdengę švariu rankšluosčiu!
  15. Kai visi beigeliai bus išvirę, sudėkite juos ant kepimo skardų, palikdami po porą centimetrų tarp jų.
  16. Beigelius kepti reikia 6 minutes, po to išimkite iš orkaitės ir kiekvieną apverskite, kepkite dar 6 minutes.
  17. Išimkite iš orkaitės ir padėkite į šoną, kad šiek tiek atvėstų.
  18. Patiekite šiltus, su jūsų mėgstamais įdarais.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą