Braškių uogienės receptas

Desertai 378 Atnaujinta: 2020 02 15 Įkelta:
Braškių uogienės receptas
  • Porcijos: -
  • Paruošimo laikas: 150 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Labai lengvas braškių uogienės receptas! Paruoškite uogas žiemai. Ši uogienė puikiai tinka prie blynų, lietinių ar tiesiog ant batono.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Nuvalykite ir nuplaukite braškes. Jas užpilkite cukrumi ir palikite porą valandų pastovėti kambario temperatūroje arba per naktį šaldytuve. Po šio laiko daugiau nei pusę cukraus ištirps ir pavirs sirupu.
  2. Į didelį puodą supilkite braškes su cukrumi ir sirupu. Užvirkite nuolat maišydami. Kai užvirs, sumažinkite ugnį. Uogienę virkite apie 40 minučių. Tuomet susmulkinkite uogienę trintuvu.
  3. Įpilkite citrinos sulčių ir virkite dar 20-30 minučių, nuolat maišydami.
  4. Supilkite į švarius sterilizuotus stiklainius ir uždenkite dangteliais.
  5. Palikite atvėsti.

Braškių uogienės receptas



  • Porcijos: -
  • Paruošimo laikas: 150
  • Sunkumas: Lengva

Labai lengvas braškių uogienės receptas! Paruoškite uogas žiemai. Ši uogienė puikiai tinka prie blynų, lietinių ar tiesiog ant batono.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Nuvalykite ir nuplaukite braškes. Jas užpilkite cukrumi ir palikite porą valandų pastovėti kambario temperatūroje arba per naktį šaldytuve. Po šio laiko daugiau nei pusę cukraus ištirps ir pavirs sirupu.
  2. Į didelį puodą supilkite braškes su cukrumi ir sirupu. Užvirkite nuolat maišydami. Kai užvirs, sumažinkite ugnį. Uogienę virkite apie 40 minučių. Tuomet susmulkinkite uogienę trintuvu.
  3. Įpilkite citrinos sulčių ir virkite dar 20-30 minučių, nuolat maišydami.
  4. Supilkite į švarius sterilizuotus stiklainius ir uždenkite dangteliais.
  5. Palikite atvėsti.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą