Creme Brulee su morengais

Desertai 94 Atnaujinta: 2020 11 16 Įkelta:
Creme Brulee su morengais
  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 240 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Vienas tobuliausių ir klasikinių desertų - Creme Brulee. Priedas: Morenginiai sausainiai.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Orkaitę įkaitinti iki 150 C.
  2. Vanilės ankštį perpjauti pusiau ir išskobti sėklytes. Jas kartu su ankštimi sudėti į puodą, supilti grietinėlę ir kaitinti, kol pašils. (neužvirinti!)
  3. Per tą laiką atskirame dubenyje kiaušinio trynius išsukti su cukrumi iki vientisumo.
  4. Karštą grietinėlę plona srovele, pastoviai maišant, supilti į trynių ir cukraus masę. Viską perkošti per sietelį ir supilti į 4-5 indelius.
  5. Indelius statyti į kepimo formelę aukštais kraštais, į formą pripilti karšto vandens tiek, kad mažiausiai iki pusės apsemtų indelius. Kepti orkaitėje apie 40-45 min., kol kraštai sutvirtės, tačiau, pajudinus indelį, vidurys vis dar judės.
  6. Iškepusį kremą pilnai atvėsinti kambario temperatūroje, vėliau statyti į šaldytuvą 2-3 valandoms arba per naktį, kol pilnai atvės.
  7. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 110 C.
  8. Į didelį, sausą dubenį supilti kiaušinio baltymus, įberti žiupsenlį druskos ir plakti mikseriu, kol suputos. Tuomet pastoviai plakant, palaipsniuį suberti cukrų ir plakti tol, kol nebesijaus cukraus kruopelių ir baltymų masė taps standi bei žvilganti.
  9. Ant kepimo popieriumi išklotų skardų iš morengų masės šaukšto ar konditerio maišelio pagalba suformuoti mažus norimos formos sausainius.
  10. Morengus kepti orkaitėje apie 2,5 val., kol sutvirtės. Palikti atvėsti 2-3 val. pravertoje orkaitėje.
  11. Atvėsinto Crème brûlée viršų plonu sluoksniu apibarstyti cukrumi ir apdeginti konditeriniu degikliu, kad susidarytų karamelinė plutelė.
  12. Desertą papuošti šviežiomis uogomis, mėtos lapeliais ir patiekti su morenginiais sausainiais.

Creme Brulee su morengais



  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 240
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Vienas tobuliausių ir klasikinių desertų - Creme Brulee. Priedas: Morenginiai sausainiai.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Orkaitę įkaitinti iki 150 C.
  2. Vanilės ankštį perpjauti pusiau ir išskobti sėklytes. Jas kartu su ankštimi sudėti į puodą, supilti grietinėlę ir kaitinti, kol pašils. (neužvirinti!)
  3. Per tą laiką atskirame dubenyje kiaušinio trynius išsukti su cukrumi iki vientisumo.
  4. Karštą grietinėlę plona srovele, pastoviai maišant, supilti į trynių ir cukraus masę. Viską perkošti per sietelį ir supilti į 4-5 indelius.
  5. Indelius statyti į kepimo formelę aukštais kraštais, į formą pripilti karšto vandens tiek, kad mažiausiai iki pusės apsemtų indelius. Kepti orkaitėje apie 40-45 min., kol kraštai sutvirtės, tačiau, pajudinus indelį, vidurys vis dar judės.
  6. Iškepusį kremą pilnai atvėsinti kambario temperatūroje, vėliau statyti į šaldytuvą 2-3 valandoms arba per naktį, kol pilnai atvės.
  7. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 110 C.
  8. Į didelį, sausą dubenį supilti kiaušinio baltymus, įberti žiupsenlį druskos ir plakti mikseriu, kol suputos. Tuomet pastoviai plakant, palaipsniuį suberti cukrų ir plakti tol, kol nebesijaus cukraus kruopelių ir baltymų masė taps standi bei žvilganti.
  9. Ant kepimo popieriumi išklotų skardų iš morengų masės šaukšto ar konditerio maišelio pagalba suformuoti mažus norimos formos sausainius.
  10. Morengus kepti orkaitėje apie 2,5 val., kol sutvirtės. Palikti atvėsti 2-3 val. pravertoje orkaitėje.
  11. Atvėsinto Crème brûlée viršų plonu sluoksniu apibarstyti cukrumi ir apdeginti konditeriniu degikliu, kad susidarytų karamelinė plutelė.
  12. Desertą papuošti šviežiomis uogomis, mėtos lapeliais ir patiekti su morenginiais sausainiais.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą