Falafelių (avinžirnių rutuliukų) receptas

Užkandžiai 745 Atnaujinta: 2020 01 20 Įkelta:
Falafelių (avinžirnių rutuliukų) receptas
  • Porcijos: 2
  • Paruošimo laikas: 30 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Falafelis (avinžirnių rutuliukas) patiekiamas su sezamo padažu, daržovėmis ir pita. Tinka veganams ir vegetarams.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Avinžirnius (250 g.) išmirkykite šaltame vandenyje. Dažniausiai tai trunka nuo 6 iki 12 valandų. Jei mirkysite per naktį - avinžirniai šiam patiekalui bus tobuli.
  2. Sutrinkite pakepintas sezamo sėklas (1 v. šaukštą), įlašinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
  3. Smulkiai supjaustykite 2-3 stiebus svogūnų laiškų.
  4. Avinžirnius mažomis dalimis įmaišykite į maišytuvo dubenį, viską suplakite iki vientisos masės.
  5. Smulkiai susmulkinkite visus likusius ingredientus, išskyrus citriną.
  6. Viską sumaišykite į dubenį, įpilkite citrinos sulčių - pagal skonį (2–3 a. šaukštelius).
  7. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  8. Susukite į graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Juos gerai įspauskite į delną.
  9. Nedideliame puode įkaitinkite augalinį aliejų (tinka saulėgrąžų, alyvuogių ar rapsų).
  10. Kepkite rutuliukus iki aukso rudos spalvos iš visų pusių. Po kepimo rutuliukus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte perteklinį aliejų.
  11. Patiekite su jogurtu be priedų.

Falafelių (avinžirnių rutuliukų) receptas



  • Porcijos: 2
  • Paruošimo laikas: 30
  • Sunkumas: Lengva

Falafelis (avinžirnių rutuliukas) patiekiamas su sezamo padažu, daržovėmis ir pita. Tinka veganams ir vegetarams.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Avinžirnius (250 g.) išmirkykite šaltame vandenyje. Dažniausiai tai trunka nuo 6 iki 12 valandų. Jei mirkysite per naktį - avinžirniai šiam patiekalui bus tobuli.
  2. Sutrinkite pakepintas sezamo sėklas (1 v. šaukštą), įlašinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
  3. Smulkiai supjaustykite 2-3 stiebus svogūnų laiškų.
  4. Avinžirnius mažomis dalimis įmaišykite į maišytuvo dubenį, viską suplakite iki vientisos masės.
  5. Smulkiai susmulkinkite visus likusius ingredientus, išskyrus citriną.
  6. Viską sumaišykite į dubenį, įpilkite citrinos sulčių - pagal skonį (2–3 a. šaukštelius).
  7. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  8. Susukite į graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Juos gerai įspauskite į delną.
  9. Nedideliame puode įkaitinkite augalinį aliejų (tinka saulėgrąžų, alyvuogių ar rapsų).
  10. Kepkite rutuliukus iki aukso rudos spalvos iš visų pusių. Po kepimo rutuliukus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte perteklinį aliejų.
  11. Patiekite su jogurtu be priedų.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą