Gaivus 'Tzatziki' padažas iš jogurto ir agurkų

Padažai 183 Atnaujinta: 2020 02 15 Įkelta:
Gaivus 'Tzatziki' padažas iš jogurto ir agurkų
  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 25 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Tai tradicinis Graikiškas padažas 'Tzatziki', pagamintas iš gaivaus ir skanaus jogurto bei agurkų. Šį padažą galite patiekti prie žuvies, paukštienos ir kitų mėsos patiekalų. Taip pat tinka prie įvairių kruopų, duonos ar krekerių.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Agurką perpjaukite per pusę išilgai, nulupkite odelę, šaukštu pašalinkite sėklas. Supjaustykite į labai mažus gabaliukus, sumaišykite su 1/2 šaukštelio druskos ir suberkite į kiaurasamtį. Palikite 15-20 minučių - per tą laiką iš agurkų nutekės perteklinis skystis, kurio nereikia padaže.
  2. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
  3. Smulkia tarka sutarkuokite česnako skilteles, sudėkite į dubenį. Tada suberkite žalumynus, agurkus, supilkite jogurtą, aliejų, išspauskite citrinos sulčių. Jei reikia, įdėkite druskos.
  4. Sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.
  5. Šį padažą rekomenduojame laikyti šaldytuve, uždengtą lėkštute arba maistine plėvele.

Gaivus 'Tzatziki' padažas iš jogurto ir agurkų



  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 25
  • Sunkumas: Lengva

Tai tradicinis Graikiškas padažas 'Tzatziki', pagamintas iš gaivaus ir skanaus jogurto bei agurkų. Šį padažą galite patiekti prie žuvies, paukštienos ir kitų mėsos patiekalų. Taip pat tinka prie įvairių kruopų, duonos ar krekerių.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Agurką perpjaukite per pusę išilgai, nulupkite odelę, šaukštu pašalinkite sėklas. Supjaustykite į labai mažus gabaliukus, sumaišykite su 1/2 šaukštelio druskos ir suberkite į kiaurasamtį. Palikite 15-20 minučių - per tą laiką iš agurkų nutekės perteklinis skystis, kurio nereikia padaže.
  2. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
  3. Smulkia tarka sutarkuokite česnako skilteles, sudėkite į dubenį. Tada suberkite žalumynus, agurkus, supilkite jogurtą, aliejų, išspauskite citrinos sulčių. Jei reikia, įdėkite druskos.
  4. Sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.
  5. Šį padažą rekomenduojame laikyti šaldytuve, uždengtą lėkštute arba maistine plėvele.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą