Grill apverstas obuolių pyragas

Grill (Kamado) 66 Atnaujinta: 2020 10 26 Įkelta:
Grill apverstas obuolių pyragas
  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 60 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Kai už lango ruduo, o obuolių turite daugiau negu reikia - iškepkite šį obuolių pyragą grilyje!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Pyrago tešlos paruošimas:
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
  3. Į kitą dubenį sudėkite minkštą (kambario temperatūros) sviestą ir cukrų.
  4. Viską išplakite iki purumo.
  5. Tuomet įmuškite po vieną kiaušinį – po kiekvieno gerai išplakdami.
  6. Į sviesto ir kiaušinių plakinį sudėkite pusę miltų mišinio ir supilkite pusę pieno. Viską gerai išplakite nedideliu greičiu. Tuomet sudėkite likusią dalį miltų, pieno ir įpilkite vanilės ekstrakto. Dar kartą gerai išplakite nedideliu greičiu. Svarbu, kad tešla taptų vientisa – kai ji tampa vientisa, iš karto nustokite plakti.
  7. Obuolių sluoksnio paruošimas:
  8. Obuolius nulupkite ir perpjaukite išilgai į 4 dalis.
  9. Į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų, iš vanilės ankšties išimtas sėklytes. Viską užkaiskite ant ugnies ir lėtai pamaišydami kaitinkite, kol masė ims burbuliuoti/užvirs.
  10. Gautą karamelę supilkite į sviestu išteptą formą (karamelė gali staigiai atvėsti, bet tai nėra problema), tolygiai ją paskleiskite ant formos dugno, tuomet perpjauta puse žemyn, sudėkite obuolių puseles. Ant viršaus sudėkite tešlą ir tolygiai ją paskleiskite.
  11. Kepimas:
  12. Įkaitinkite savo mėgstamiausią kepsninę iki 180 ‘C. Kepkite pyragą 40 min. Iškepusį pyragą išimkite ir palikite 10 min atvėsti.
  13. Uždėję serviravimo indą ant kepimo formos, išverskite pyragą.

Grill apverstas obuolių pyragas



  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 60
  • Sunkumas: Lengva

Kai už lango ruduo, o obuolių turite daugiau negu reikia - iškepkite šį obuolių pyragą grilyje!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Pyrago tešlos paruošimas:
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
  3. Į kitą dubenį sudėkite minkštą (kambario temperatūros) sviestą ir cukrų.
  4. Viską išplakite iki purumo.
  5. Tuomet įmuškite po vieną kiaušinį – po kiekvieno gerai išplakdami.
  6. Į sviesto ir kiaušinių plakinį sudėkite pusę miltų mišinio ir supilkite pusę pieno. Viską gerai išplakite nedideliu greičiu. Tuomet sudėkite likusią dalį miltų, pieno ir įpilkite vanilės ekstrakto. Dar kartą gerai išplakite nedideliu greičiu. Svarbu, kad tešla taptų vientisa – kai ji tampa vientisa, iš karto nustokite plakti.
  7. Obuolių sluoksnio paruošimas:
  8. Obuolius nulupkite ir perpjaukite išilgai į 4 dalis.
  9. Į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų, iš vanilės ankšties išimtas sėklytes. Viską užkaiskite ant ugnies ir lėtai pamaišydami kaitinkite, kol masė ims burbuliuoti/užvirs.
  10. Gautą karamelę supilkite į sviestu išteptą formą (karamelė gali staigiai atvėsti, bet tai nėra problema), tolygiai ją paskleiskite ant formos dugno, tuomet perpjauta puse žemyn, sudėkite obuolių puseles. Ant viršaus sudėkite tešlą ir tolygiai ją paskleiskite.
  11. Kepimas:
  12. Įkaitinkite savo mėgstamiausią kepsninę iki 180 ‘C. Kepkite pyragą 40 min. Iškepusį pyragą išimkite ir palikite 10 min atvėsti.
  13. Uždėję serviravimo indą ant kepimo formos, išverskite pyragą.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą