Grill bulvių plokštainis - kugelis

Grill (Kamado) 79 Atnaujinta: 2020 10 26 Įkelta:
Grill bulvių plokštainis - kugelis
  • Porcijos: 10
  • Paruošimo laikas: 180 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Bulvių plokštainis - Kugelis - tradicinis lietuviškas patiekalas. Tik šį kartą keptas grilyje! Su dūmo prieskoniu :)

Ingredientai

Nurodymai

  1. Nuluptas bulves sutarkuojame su svogūnais.
  2. Lengvai išplakame kiaušinius ir įmaišome į tarkių masę.
  3. Pieną pakaitiname iki užvirimo, į jį sudedame grietinę, permaišome ir užpilame ant tarkių masės. Viską pagardiname druska, pipirais, įtarkuojame šiek tiek muskato riešuto.
  4. Masę pilame į ketaus puodą išteptą aliejumi.
  5. Įkaitiname grilį iki 150 C. ir ant grotelių statome puodą uždengtą dangčiu. Kepame ant netiesioginės ugnies naudodami laikiklį.
  6. Po dviejų valandų kepimo nuimame dangtį ir kepame dar valandą laiko. Kol kugelis kepa pasigaminkite padažą.
  7. Supjaustykite kubeliais šoninę ir svogūnus. Keptuvėje apkepkite šoninės kubelius, vėliau suberkite svogūnus, kai jie suminkštės supilkite grietinėlę ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
  8. Iškeptą kugelį šaukštu krėskite į lėkštę, apliekite gausiai padažu.

Grill bulvių plokštainis - kugelis



  • Porcijos: 10
  • Paruošimo laikas: 180
  • Sunkumas: Lengva

Bulvių plokštainis - Kugelis - tradicinis lietuviškas patiekalas. Tik šį kartą keptas grilyje! Su dūmo prieskoniu :)

Ingredientai

Nurodymai

  1. Nuluptas bulves sutarkuojame su svogūnais.
  2. Lengvai išplakame kiaušinius ir įmaišome į tarkių masę.
  3. Pieną pakaitiname iki užvirimo, į jį sudedame grietinę, permaišome ir užpilame ant tarkių masės. Viską pagardiname druska, pipirais, įtarkuojame šiek tiek muskato riešuto.
  4. Masę pilame į ketaus puodą išteptą aliejumi.
  5. Įkaitiname grilį iki 150 C. ir ant grotelių statome puodą uždengtą dangčiu. Kepame ant netiesioginės ugnies naudodami laikiklį.
  6. Po dviejų valandų kepimo nuimame dangtį ir kepame dar valandą laiko. Kol kugelis kepa pasigaminkite padažą.
  7. Supjaustykite kubeliais šoninę ir svogūnus. Keptuvėje apkepkite šoninės kubelius, vėliau suberkite svogūnus, kai jie suminkštės supilkite grietinėlę ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
  8. Iškeptą kugelį šaukštu krėskite į lėkštę, apliekite gausiai padažu.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą