Kalėdinis sūrio tortas su karšto vyno želė

Tortai 334 Atnaujinta: 2020 11 16 Įkelta:
Kalėdinis sūrio tortas su karšto vyno želė
  • Porcijos: 5
  • Paruošimo laikas: 300 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Šventės ne už kalnų, taigi apgalvoti kokius valgius ar patiekalus ruošti Šv. Kalėdoms galite jau dabar. Štai čia - Kalėdinis sūrio tortas su karšto vyno želė.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Sausainius sutrupinti iki miltų konsistencijos ir sumaišyti su sviestu bei prieskoniais. Viską suberti į 20 cm. skermens apvalią formelę ir suformuoti torto pagrindą. Dėti į šaldytuvą 15-20 min.
  2. Citrinos ir apelsino žieveles nutarkuoti ir išspausti sultis. Sumaišyti kartu su vandeniu, įmaišyti želatiną ir palikti brinkti 7-10 min. išbrinkusią želatiną pašildyti garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje, kol granulės ištirps ir masė taps vientisa. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
  3. Kreminį sūrį išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol nesijaus cukraus kruopelių. Tada supilti grietinėlę ir išplakti iki standaus kremo. Plona srovele ir pastoviai plakant į kremą supilti ir želatiną.
  4. Paruoštą sūrio masę supilti ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstyti ir dėti atgal į šaldytuvą 3-4 val., kol sustings.
  5. Per tą laiką pasiruošti karšto vyno želė – į puodą supilti karštą vyną ir pašildyti (neužvirinti!!!), suberti želė miltelius ir maišyti, kol granulės ištirps ir taps vientisa. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
  6. Ant sustingusio sūrio sluoksnio supilti atvėsintą karšto vyno želė. Grąžinti atgal į šaldytuvą 2-3 val., kol želė sustings.

Kalėdinis sūrio tortas su karšto vyno želė



  • Porcijos: 5
  • Paruošimo laikas: 300
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Šventės ne už kalnų, taigi apgalvoti kokius valgius ar patiekalus ruošti Šv. Kalėdoms galite jau dabar. Štai čia - Kalėdinis sūrio tortas su karšto vyno želė.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Sausainius sutrupinti iki miltų konsistencijos ir sumaišyti su sviestu bei prieskoniais. Viską suberti į 20 cm. skermens apvalią formelę ir suformuoti torto pagrindą. Dėti į šaldytuvą 15-20 min.
  2. Citrinos ir apelsino žieveles nutarkuoti ir išspausti sultis. Sumaišyti kartu su vandeniu, įmaišyti želatiną ir palikti brinkti 7-10 min. išbrinkusią želatiną pašildyti garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje, kol granulės ištirps ir masė taps vientisa. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
  3. Kreminį sūrį išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol nesijaus cukraus kruopelių. Tada supilti grietinėlę ir išplakti iki standaus kremo. Plona srovele ir pastoviai plakant į kremą supilti ir želatiną.
  4. Paruoštą sūrio masę supilti ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstyti ir dėti atgal į šaldytuvą 3-4 val., kol sustings.
  5. Per tą laiką pasiruošti karšto vyno želė – į puodą supilti karštą vyną ir pašildyti (neužvirinti!!!), suberti želė miltelius ir maišyti, kol granulės ištirps ir taps vientisa. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
  6. Ant sustingusio sūrio sluoksnio supilti atvėsintą karšto vyno želė. Grąžinti atgal į šaldytuvą 2-3 val., kol želė sustings.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą