Karališko skonio spalvoti blynai

Iš miltų 272 Atnaujinta: 2020 02 21 Įkelta:
Karališko skonio spalvoti blynai
  • Porcijos: 12
  • Paruošimo laikas: 30 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Puikūs ir išskirtiniai blynai Užgavėnių proga. Nors Lietuvoje žiema šiais metais neatėjo, bet Užgavėnės yra tradicinė šventė per kurią kepami - blynai!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Dideliame dubenyje gerai sumaišykite miltų mišinį, pieną, kiaušinius, muskato riešutą, cinamoną ir citrinos žieveles.
  2. Tešlą po lygiai padalinkite į tris atskirus dubenėlius. Į vieną dubenį įlašinkite kelis lašus raudonos ir mėlynos spalvos maistinių dažų (turėtų gautis purpurinė spalva), kitame dubenyje - įlašinkite žalios spalvos maistinių dažų, o trečiajame - geltonos spalvos maistinių dažų. Gerai išmaišykite kiekvieną dubenėlį su atskirais šaukštais.
  3. Sutepkite didelę keptuvę aliejumi ir įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Į keptuvę įdėkite po vieną v. šaukštą tešlos ir kepkite, kol kraštai išdžius, o ant paviršiaus pradės formuotis burbuliukai.
  4. Apverskite blynus ir kepkite iki auksinės spalvos.
  5. Į vieną didelę lėkštę sudėkite skirtingų spalvų blynus.
  6. Prie šių blynų puikiai tiks bet kokių uogų uogienė su grietine!

Karališko skonio spalvoti blynai



  • Porcijos: 12
  • Paruošimo laikas: 30
  • Sunkumas: Lengva

Puikūs ir išskirtiniai blynai Užgavėnių proga. Nors Lietuvoje žiema šiais metais neatėjo, bet Užgavėnės yra tradicinė šventė per kurią kepami - blynai!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Dideliame dubenyje gerai sumaišykite miltų mišinį, pieną, kiaušinius, muskato riešutą, cinamoną ir citrinos žieveles.
  2. Tešlą po lygiai padalinkite į tris atskirus dubenėlius. Į vieną dubenį įlašinkite kelis lašus raudonos ir mėlynos spalvos maistinių dažų (turėtų gautis purpurinė spalva), kitame dubenyje - įlašinkite žalios spalvos maistinių dažų, o trečiajame - geltonos spalvos maistinių dažų. Gerai išmaišykite kiekvieną dubenėlį su atskirais šaukštais.
  3. Sutepkite didelę keptuvę aliejumi ir įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Į keptuvę įdėkite po vieną v. šaukštą tešlos ir kepkite, kol kraštai išdžius, o ant paviršiaus pradės formuotis burbuliukai.
  4. Apverskite blynus ir kepkite iki auksinės spalvos.
  5. Į vieną didelę lėkštę sudėkite skirtingų spalvų blynus.
  6. Prie šių blynų puikiai tiks bet kokių uogų uogienė su grietine!
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą