Kepti ir troškinti kiaulienos šonkauliai kepsninėje

Mėsa 4047 Atnaujinta: 2020 02 15 Įkelta:
Kepti ir troškinti kiaulienos šonkauliai kepsninėje
  • Porcijos: 6 žm.
  • Paruošimo laikas: 260 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
  • Įvertinkite:
Spausdinti

Nors šių šonkaulių paruošimo / pagaminimo laikas ilgokas, bet laukti tikrai verta! Be galo sultingi ir skanūs šonkauliukai aštriame padaže!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Iš druskos ir vandens gaminame šaltą sūrymą ir užpilame šonkaulius. Įdėkite lauro lapų, grūstų pipirų ir gvazdikėlių. Neuždenkite dangčio ir padėkite į šaldytuvą 1-2 dienoms. Prieš kepdami, nusausinkite šonkauliukus.
  2. Sumaišykite prieskonius ir jais įtrinkite šonkaulius (pastaba: aštraus mišinio sudėtyje nėra druskos - šonkauliai jau gerai buvo įsūdyti sūryme).
  3. Įkaitinkite groteles iki 120 laipsnių.
  4. Ant konvektoriaus sumontuokite indą su karštu vandeniu - jo plotas turėtų maždaug sutapti su šonkaulių pločiu. Virš rezervuaro montuokite groteles ir ant jos uždėkite šonkaulius.
  5. Uždarykite groteles ir kepkite 3 val. 30 minučių. Tada išimkite šonkaulius ir apvyniokite juos folija. Padėkite atgal ant grotelių, uždarykite dangtį ir pakelkite temperatūrą iki 200 laipsnių. Kepkite dar 20-30 minučių. Išimkite ir patiekite ant stalo.

Kepti ir troškinti kiaulienos šonkauliai kepsninėje



  • Porcijos: 6 žm.
  • Paruošimo laikas: 260
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Nors šių šonkaulių paruošimo / pagaminimo laikas ilgokas, bet laukti tikrai verta! Be galo sultingi ir skanūs šonkauliukai aštriame padaže!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Iš druskos ir vandens gaminame šaltą sūrymą ir užpilame šonkaulius. Įdėkite lauro lapų, grūstų pipirų ir gvazdikėlių. Neuždenkite dangčio ir padėkite į šaldytuvą 1-2 dienoms. Prieš kepdami, nusausinkite šonkauliukus.
  2. Sumaišykite prieskonius ir jais įtrinkite šonkaulius (pastaba: aštraus mišinio sudėtyje nėra druskos - šonkauliai jau gerai buvo įsūdyti sūryme).
  3. Įkaitinkite groteles iki 120 laipsnių.
  4. Ant konvektoriaus sumontuokite indą su karštu vandeniu - jo plotas turėtų maždaug sutapti su šonkaulių pločiu. Virš rezervuaro montuokite groteles ir ant jos uždėkite šonkaulius.
  5. Uždarykite groteles ir kepkite 3 val. 30 minučių. Tada išimkite šonkaulius ir apvyniokite juos folija. Padėkite atgal ant grotelių, uždarykite dangtį ir pakelkite temperatūrą iki 200 laipsnių. Kepkite dar 20-30 minučių. Išimkite ir patiekite ant stalo.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą

Naujienos

Įveskite savo el. paštą, kad gautumėte naujausius receptus.