Kiaulienos mentė, kepta citrusinių svogūnų padaže

Mėsa 188 Atnaujinta: 2020 02 21 Įkelta:
Kiaulienos mentė, kepta citrusinių svogūnų padaže
  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 140 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Minkšta, sultinga kepta mėsa su nepaprastai skaniu ir kvapniu padažu tikrai patiks jūsų svečiams ir jūsų šeimai.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Išspauskite sultis iš apelsinų ir laimų.
  2. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejus ir pakepinkite svogūnus bei česnakus maždaug 4 minutes.
  3. Supilkite apelsinų ir laimo sultis, įdėkite džiovinto raudonėlio prieskonių, druskos ir pipirų. Užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.
  4. Iš mėsos nupjaustykite riebalų perteklių, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Apibarstykite druska ir pipirais iš visų pusių, įdėkite į kepimo indą.
  5. Ant viršaus užpilkite paruošto padažo.
  6. Įdėkite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 220–230 laipsnių temperatūroje. Po 30 minučių kepimo sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite apie 1,5 valandos, kol mėsa taps minkšta. Proceso metu periodiškai supilkite mėsą su padažu iš formos. Išimkite mėsą iš orkaitės, perkelkite ją į skardą ir leiskite pailsėti 10 minučių. Tada supjaustykite ir patiekite su likusiu padažu iš formos.

Kiaulienos mentė, kepta citrusinių svogūnų padaže



  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 140
  • Sunkumas: Lengva

Minkšta, sultinga kepta mėsa su nepaprastai skaniu ir kvapniu padažu tikrai patiks jūsų svečiams ir jūsų šeimai.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Išspauskite sultis iš apelsinų ir laimų.
  2. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejus ir pakepinkite svogūnus bei česnakus maždaug 4 minutes.
  3. Supilkite apelsinų ir laimo sultis, įdėkite džiovinto raudonėlio prieskonių, druskos ir pipirų. Užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.
  4. Iš mėsos nupjaustykite riebalų perteklių, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Apibarstykite druska ir pipirais iš visų pusių, įdėkite į kepimo indą.
  5. Ant viršaus užpilkite paruošto padažo.
  6. Įdėkite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 220–230 laipsnių temperatūroje. Po 30 minučių kepimo sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite apie 1,5 valandos, kol mėsa taps minkšta. Proceso metu periodiškai supilkite mėsą su padažu iš formos. Išimkite mėsą iš orkaitės, perkelkite ją į skardą ir leiskite pailsėti 10 minučių. Tada supjaustykite ir patiekite su likusiu padažu iš formos.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą