Kopūstų pyrago receptas

Pyragai 169 Atnaujinta: 2020 05 17 Įkelta:
Kopūstų pyrago receptas
  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 60 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Labai paprastas, bet skanus kopūstų pyragas. Galite patiekti pusryčiams, pietums su sriuba arba kaip užkandį.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Kopūstus plonai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sutarkuokite morkas stambia tarka. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 v. šaukštus aliejaus. Sudėkite svogūnus ir morkas ir pakepinkite maišant 3 minutes.
  2. Suberkite kopūstus ir pakepinkite maišydami dar 3–4 minutes, kad kopūstai šiek tiek karamelizuotųsi.
  3. Supilkite stiklinę vandens, įdėkite druskos pagal skonį ir troškinkite po dangčiu, kol suminkštės kopūstai. Ištroškintus kopūstus sudėkite į kiaurasamtį, kad pašalintume skysčio perteklių.
  4. Tešlos paruošimas. Kiaušinius, sviestą, kefyrą sumaišykite ir plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Sudėkite sausus ingredientus, išsijotus per sietą, minkykite tešlą. Jei tešla pasirodo šiek tiek tiršta - įpilkite truputį kefyro.
  5. Pusė tešlos pilama ant kepimo popieriumi padengtos formos dugno.
  6. Tolygiai paskirstykite įdarą.
  7. Užpilkite antrąja tešlos puse.
  8. Dėkite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite apie 45 minutes. Patikrinti ar jau iškepė pyragas galite degtuku arba dantų krapštuku. Patiekite šiltą arba visiškai atšaldytą.

Kopūstų pyrago receptas



  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 60
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Labai paprastas, bet skanus kopūstų pyragas. Galite patiekti pusryčiams, pietums su sriuba arba kaip užkandį.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Kopūstus plonai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sutarkuokite morkas stambia tarka. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 v. šaukštus aliejaus. Sudėkite svogūnus ir morkas ir pakepinkite maišant 3 minutes.
  2. Suberkite kopūstus ir pakepinkite maišydami dar 3–4 minutes, kad kopūstai šiek tiek karamelizuotųsi.
  3. Supilkite stiklinę vandens, įdėkite druskos pagal skonį ir troškinkite po dangčiu, kol suminkštės kopūstai. Ištroškintus kopūstus sudėkite į kiaurasamtį, kad pašalintume skysčio perteklių.
  4. Tešlos paruošimas. Kiaušinius, sviestą, kefyrą sumaišykite ir plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Sudėkite sausus ingredientus, išsijotus per sietą, minkykite tešlą. Jei tešla pasirodo šiek tiek tiršta - įpilkite truputį kefyro.
  5. Pusė tešlos pilama ant kepimo popieriumi padengtos formos dugno.
  6. Tolygiai paskirstykite įdarą.
  7. Užpilkite antrąja tešlos puse.
  8. Dėkite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite apie 45 minutes. Patikrinti ar jau iškepė pyragas galite degtuku arba dantų krapštuku. Patiekite šiltą arba visiškai atšaldytą.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą