Kriaušių pyragas

Pyragai 302 Atnaujinta: 2020 02 02 Įkelta:
Kriaušių pyragas
  • Porcijos: 1
  • Paruošimo laikas: 30 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Šis kriaušių pyragas - ypatingo skonio skanumynas, kuris patinka kiekvienam ragautojui. Jį nesunku pagaminti, o skonis bei išvaizda sužavi visus.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Nuplaukite kriaušes. Jei žievelė yra standi, nulupkite ją (jei ne standi, nelupkite).
  2. Supjaustykite dvi ar tris kriaušes kartu su sėklomis plonais griežinėliais. Apšlastykite kriaušių griežinėlius citrinos sultimis ir atidėkite, jomis vėliau papuošite pyrago viršų.
  3. Likusias kriaušes supjaustykite mažais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Kriaušių kubeliai pateks į tešlą.
  4. Susmulkinkite šokoladą peiliu.
  5. Sudėkite riešutus ir pakepkite sausoje karštoje keptuvėje, nuolat maišydami 5–6 minutes.
  6. Skrudintus riešutus suberkite į trintuvą.
  7. Riešutus susmulkinkite kuo smulkiau (į miltus).
  8. Dideliame švariame dubenyje išplakite kiaušinius ir suberkite cukrų. Masę plakite lengvai šluotele.
  9. Įdėkite supjaustytą kambario temperatūros sviestą.
  10. Sviestą su kiaušiniais plakite lengvai (nereikia stipriai plakti - tik iki daugiau ar mažiau vienodos konsistencijos).
  11. Suberkite riešutų miltus. Išmaišykite tešlą su riešutais.
  12. Miltus su kepimo milteliais išsijokite į atskirą dubenį.
  13. Į tešlą įberkite išsijotus miltus.
  14. Išmaišykite tešlą su miltais.
  15. Sudėkite kriaušių kubelius.
  16. Įdėkite susmulkintą šokoladą ir vėl sumaišykite.
  17. Gautą tešlą sudėkite į atsegamą torto kepimo formą, suteptą augaliniu aliejumi ir apibarstytą miltais arba uždengtą kepimo popieriumi.
  18. Išlyginkite tešlos paviršių mentele ar šaukštu.
  19. Ant tešlos viršaus išdėliokite, persidengiant, griežinėliais supjaustytas kriaušes.
  20. Kepkite pyragą 60 minučių iki 160 ° C įkaitintoje orkaitėje.
  21. Po 60 minučių mediniu pagaliuku patikrinkite pyrago iškepimo lygį.
  22. Jei pyragas po 60 minučių vis dar labai drėgnas ir purus, kepimo temperatūrą padidinkite iki 180 ° C ir kepkite toliau, kol iškeps - maždaug 20 minučių.
  23. (Kepant pyragą, sultys gali ištekėti iš formos. Orkaitės dugną geriau uždengti kepimo popieriumi ar folija).
  24. Ištraukite pyragą iš orkaitės, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti 10 minučių.
  25. Tada pyragą atsargiai išimkite iš formos ir šepetėliu aptepkite abrikosų uogiene ar skystu medumi.
  26. Patarimas:
  27. Nuimamą šoninę sienelę galima nuimti iškart po to, kai pyragas šiek tiek pastovi po rankšluosčiu.
  28. Kad pyragas nesulūžtu, patariama palaukti, kol jis gerai atvės, ir tik tada atsargiai ištraukti nuimamos formos dugną.

Kriaušių pyragas



  • Porcijos: 1
  • Paruošimo laikas: 30
  • Sunkumas: Lengva

Šis kriaušių pyragas - ypatingo skonio skanumynas, kuris patinka kiekvienam ragautojui. Jį nesunku pagaminti, o skonis bei išvaizda sužavi visus.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Nuplaukite kriaušes. Jei žievelė yra standi, nulupkite ją (jei ne standi, nelupkite).
  2. Supjaustykite dvi ar tris kriaušes kartu su sėklomis plonais griežinėliais. Apšlastykite kriaušių griežinėlius citrinos sultimis ir atidėkite, jomis vėliau papuošite pyrago viršų.
  3. Likusias kriaušes supjaustykite mažais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Kriaušių kubeliai pateks į tešlą.
  4. Susmulkinkite šokoladą peiliu.
  5. Sudėkite riešutus ir pakepkite sausoje karštoje keptuvėje, nuolat maišydami 5–6 minutes.
  6. Skrudintus riešutus suberkite į trintuvą.
  7. Riešutus susmulkinkite kuo smulkiau (į miltus).
  8. Dideliame švariame dubenyje išplakite kiaušinius ir suberkite cukrų. Masę plakite lengvai šluotele.
  9. Įdėkite supjaustytą kambario temperatūros sviestą.
  10. Sviestą su kiaušiniais plakite lengvai (nereikia stipriai plakti - tik iki daugiau ar mažiau vienodos konsistencijos).
  11. Suberkite riešutų miltus. Išmaišykite tešlą su riešutais.
  12. Miltus su kepimo milteliais išsijokite į atskirą dubenį.
  13. Į tešlą įberkite išsijotus miltus.
  14. Išmaišykite tešlą su miltais.
  15. Sudėkite kriaušių kubelius.
  16. Įdėkite susmulkintą šokoladą ir vėl sumaišykite.
  17. Gautą tešlą sudėkite į atsegamą torto kepimo formą, suteptą augaliniu aliejumi ir apibarstytą miltais arba uždengtą kepimo popieriumi.
  18. Išlyginkite tešlos paviršių mentele ar šaukštu.
  19. Ant tešlos viršaus išdėliokite, persidengiant, griežinėliais supjaustytas kriaušes.
  20. Kepkite pyragą 60 minučių iki 160 ° C įkaitintoje orkaitėje.
  21. Po 60 minučių mediniu pagaliuku patikrinkite pyrago iškepimo lygį.
  22. Jei pyragas po 60 minučių vis dar labai drėgnas ir purus, kepimo temperatūrą padidinkite iki 180 ° C ir kepkite toliau, kol iškeps - maždaug 20 minučių.
  23. (Kepant pyragą, sultys gali ištekėti iš formos. Orkaitės dugną geriau uždengti kepimo popieriumi ar folija).
  24. Ištraukite pyragą iš orkaitės, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti 10 minučių.
  25. Tada pyragą atsargiai išimkite iš formos ir šepetėliu aptepkite abrikosų uogiene ar skystu medumi.
  26. Patarimas:
  27. Nuimamą šoninę sienelę galima nuimti iškart po to, kai pyragas šiek tiek pastovi po rankšluosčiu.
  28. Kad pyragas nesulūžtu, patariama palaukti, kol jis gerai atvės, ir tik tada atsargiai ištraukti nuimamos formos dugną.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą