Lietuviškas kugelis

Bulvės 52 Atnaujinta: 2020 02 08 Įkelta:
Lietuviškas kugelis
  • Porcijos: 4 žm.
  • Paruošimo laikas: 120 min
  • Sunkumas: Lengva
  • Įvertinkite:
Spausdinti

Kugelis tai vienas iš geriausių ir paprasčiausių lietuviškų patiekalų. Gaminant kugelį galima pasitelkti beribę fantaziją, todėl kiekviena šeimininkė (-as) turi susikūrusi (-ęs) savo kugelio receptą. Pateikiame klasikinio kugelio receptą. Išbandykite!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Kiaulieną supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Pirmą į keptuvę įdėkite susmulkintą kiaulieną, po to kai susidarys šiek tiek taukų, sudėkite svogūnus. Viską kepkite be aliejaus iki šviesiai auksinės spalvos. Įdėkite druskos ir pipirų.
  2. Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite tarka. Užvirinkite pieną, supilkite ant sutarkuotų bulvių.
  3. Į gautą masę įdėkite druskos, pipirų, mairūno ir pusę keptuvėje esančio turinio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  4. Kepimo indą sutepkite aliejumi, supilkite į jį bulvių masę. Kepkite apie 1 val. 30 min.
  5. Kol patiekalas kepa, pasigaminkite paprastą, bet labai skanų padažą. Keptuvėje likusį turinį pašildykite su grietine ir smulkintais krapais.
  6. Paruoštą kugelį patiekite karštą, užpildami padažu.

Lietuviškas kugelis



  • Porcijos: 4 žm.
  • Paruošimo laikas: 120
  • Sunkumas: Lengva

Kugelis tai vienas iš geriausių ir paprasčiausių lietuviškų patiekalų. Gaminant kugelį galima pasitelkti beribę fantaziją, todėl kiekviena šeimininkė (-as) turi susikūrusi (-ęs) savo kugelio receptą. Pateikiame klasikinio kugelio receptą. Išbandykite!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Kiaulieną supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Pirmą į keptuvę įdėkite susmulkintą kiaulieną, po to kai susidarys šiek tiek taukų, sudėkite svogūnus. Viską kepkite be aliejaus iki šviesiai auksinės spalvos. Įdėkite druskos ir pipirų.
  2. Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite tarka. Užvirinkite pieną, supilkite ant sutarkuotų bulvių.
  3. Į gautą masę įdėkite druskos, pipirų, mairūno ir pusę keptuvėje esančio turinio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  4. Kepimo indą sutepkite aliejumi, supilkite į jį bulvių masę. Kepkite apie 1 val. 30 min.
  5. Kol patiekalas kepa, pasigaminkite paprastą, bet labai skanų padažą. Keptuvėje likusį turinį pašildykite su grietine ir smulkintais krapais.
  6. Paruoštą kugelį patiekite karštą, užpildami padažu.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą

Naujienos

Įveskite savo el. paštą, kad gautumėte naujausius receptus.