Obuolių tortas su klevų sirupu

Tortai 531 Atnaujinta: 2020 01 24 Įkelta:
Obuolių tortas su klevų sirupu
  • Porcijos: -
  • Paruošimo laikas: -
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Obuolių pyragas/tortas su klevų sirupu! Nuostabaus skonio, nuostabiai atrodantis ir visiems sukeliantis euforiją! Siūlau išbandyti šį receptą, pasidalinkite savo nuomone.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Ant silpnos ugnies pakaitinkite razinas su vandeniu, kol vandens beveik nebeliks. Padėkite į šoną atvėsti.
  2. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir sėklų gaubtelius, supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais.
  3. Paimkite 20 cm kepimo formą, ją patepkite riebalais, išklokite dugną ir šonus kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.
  4. Alyvuogių aliejų išmaišyti su cukrumi ir vanile, įmuškite kiaušinius (po vieną). Masė turėtų būti vienalytė ir tiršta. Sudėkite obuolius, razinas bei citrinos žievelę.
  5. Miltus, druską, sodą, kepimo miltelius ir cinamoną sumaišykite, po to persijokite ir įmaišykite į tešlą.
  6. Baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai per du kartus įmaišykite į tešlą.
  7. Tešlą supilkite į formą, išlyginkite viršų ir kepkite 1 val. 30 min. Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti formoje.
  8. Pasiruošiame pertepimą ir glaistą.
  9. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir klevų sirupu iki purios masės. Įmaišykite kreminį sūrį.
  10. Pyragą perpjaukite išilgai pusiau, pertepkite su puse kreminio sūrio masės, o ant viršaus gražiai užtepkite likusią. Jei pyrago viršus labai iškilo, jį galima nupjauti ir palyginti.
  11. Įdėkite į šaldytuvą ir palikite bent 2 valandoms.

Obuolių tortas su klevų sirupu



  • Porcijos: -
  • Paruošimo laikas: -
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Obuolių pyragas/tortas su klevų sirupu! Nuostabaus skonio, nuostabiai atrodantis ir visiems sukeliantis euforiją! Siūlau išbandyti šį receptą, pasidalinkite savo nuomone.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Ant silpnos ugnies pakaitinkite razinas su vandeniu, kol vandens beveik nebeliks. Padėkite į šoną atvėsti.
  2. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir sėklų gaubtelius, supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais.
  3. Paimkite 20 cm kepimo formą, ją patepkite riebalais, išklokite dugną ir šonus kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.
  4. Alyvuogių aliejų išmaišyti su cukrumi ir vanile, įmuškite kiaušinius (po vieną). Masė turėtų būti vienalytė ir tiršta. Sudėkite obuolius, razinas bei citrinos žievelę.
  5. Miltus, druską, sodą, kepimo miltelius ir cinamoną sumaišykite, po to persijokite ir įmaišykite į tešlą.
  6. Baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai per du kartus įmaišykite į tešlą.
  7. Tešlą supilkite į formą, išlyginkite viršų ir kepkite 1 val. 30 min. Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti formoje.
  8. Pasiruošiame pertepimą ir glaistą.
  9. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir klevų sirupu iki purios masės. Įmaišykite kreminį sūrį.
  10. Pyragą perpjaukite išilgai pusiau, pertepkite su puse kreminio sūrio masės, o ant viršaus gražiai užtepkite likusią. Jei pyrago viršus labai iškilo, jį galima nupjauti ir palyginti.
  11. Įdėkite į šaldytuvą ir palikite bent 2 valandoms.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą