Orancello - naminis apelsinų likeris

Gėrimai 263 Atnaujinta: 2020 01 15 Įkelta:
Orancello - naminis apelsinų likeris
  • Porcijos: 1
  • Paruošimo laikas: 60 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Damoms labai patiks šis puikus apelsinų likeris - Orancello. Alkoholinis gėrimas. N-21

Ingredientai

Nurodymai

  1. Nuplaukite apelsinus ir nulupkite žieveles. Stenkitės neliesti baltos plėvelės sluoksnio, nes didelis jo kiekis vėliau gali tapti tirštas.
  2. Visą žievelę sudėkite į stiklainį, užpildykite degtine ir 5 dienas padėkite į šaldytuvą ar kitą tamsią ir vėsią vietą.
  3. Įdėkite apelsinus, tiksliau, tai, kas liko iš jų, į maišą, tvirtai suriškite ir padėkite į šaldytuvą. Po 5 dienų jie bus mums reikalingi.
  4. Šeštą dieną apelsinų tinktūrą ištraukite, atskirdami skystį nuo žievės. Žieveles išmeskite.
  5. Iš apelsinų, iš kurių žievelė buvo nulupta pirmajame etape, išspauskite sultis. Turįtų gautis maždaug puse litro (0,5 litro). Jei išeina mažiau, įpilkite sulčių iki norimo tūrio. Sumaišykite apelsinų sultis su 0,5 kg cukraus ir padėkite ant viryklės įjungę stiprią ugnį. Maišant kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps.
  6. Gautą sirupą visiškai atvėsinkite.
  7. Sumaišykite sirupą su apelsinų tinktūra, supilkite gautą tirpalą į buteliuką ir šaldykite dar 2–3 dienas.
  8. Patiekite paruoštą tirpalą atšaldytą užšaldytuose stiklinėse ar taurelėse.

Orancello - naminis apelsinų likeris



  • Porcijos: 1
  • Paruošimo laikas: 60
  • Sunkumas: Lengva

Damoms labai patiks šis puikus apelsinų likeris - Orancello. Alkoholinis gėrimas. N-21

Ingredientai

Nurodymai

  1. Nuplaukite apelsinus ir nulupkite žieveles. Stenkitės neliesti baltos plėvelės sluoksnio, nes didelis jo kiekis vėliau gali tapti tirštas.
  2. Visą žievelę sudėkite į stiklainį, užpildykite degtine ir 5 dienas padėkite į šaldytuvą ar kitą tamsią ir vėsią vietą.
  3. Įdėkite apelsinus, tiksliau, tai, kas liko iš jų, į maišą, tvirtai suriškite ir padėkite į šaldytuvą. Po 5 dienų jie bus mums reikalingi.
  4. Šeštą dieną apelsinų tinktūrą ištraukite, atskirdami skystį nuo žievės. Žieveles išmeskite.
  5. Iš apelsinų, iš kurių žievelė buvo nulupta pirmajame etape, išspauskite sultis. Turįtų gautis maždaug puse litro (0,5 litro). Jei išeina mažiau, įpilkite sulčių iki norimo tūrio. Sumaišykite apelsinų sultis su 0,5 kg cukraus ir padėkite ant viryklės įjungę stiprią ugnį. Maišant kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps.
  6. Gautą sirupą visiškai atvėsinkite.
  7. Sumaišykite sirupą su apelsinų tinktūra, supilkite gautą tirpalą į buteliuką ir šaldykite dar 2–3 dienas.
  8. Patiekite paruoštą tirpalą atšaldytą užšaldytuose stiklinėse ar taurelėse.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą