Prancūziškas obuolių pyragas

Pyragai 104 Atnaujinta: 2020 09 09 Įkelta:
Prancūziškas obuolių pyragas
  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 75 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Tobulai iškeptas, saldus ir tyras obuolių pyragas. Vienas geriausių pyragų visame pasaulyje, tai Prancūziškas OBUOLIŲ PYRAGAS rudeniui!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Produktų kiekis skirtas 26 - 28 cm skersmens keptuvei. Tešlai skirti produktai turi būti šalti.
  2. Iš visų nurodytų produktų suminkome tešlą taip, kad sviesto liktų labai maži gabalėliais. Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausia - per naktį.
  3. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, perpjauname per pusę.
  4. Keptuvėje, kurioje kepsime pyragą, išlydome cukrų (pilame dalimis), šiek tiek pakaitiname, kad karamelė būtų gana tamsi (turės vos kartumo skonio ir puikią spalvą). Sudedame sviestą, druską ir nukeliame nuo viryklės. Maišome, laikydami už keptuvės rankenos, pajudindami keptuvę, kol sviestas ištirps. Tuomet sudedame obuolius vieną šalia kitą (sustatome) ratu, į keptuvės vidurį taip pat įstatome 3 ar 4 puseles (priklausomai nuo keptuvės ir obuolių dydžio). Keptuvę vėl statome ant viryklės ir kaitiname ant vidutinės kaitros, kol karamelė užvirs, o obuoliai pradės leisti savo sultis. Rankomis pajudiname obuolius (pasukame). Taip verdame kelias minutes, tuomet šakučių pagalba obuolius apverčiame ir dar paverdame kelias minutes.
  5. Tešlą iškočiojame, kad gautume 6 - 7 mm storio lakštą, juo uždengiame obuolius keptuvėje. Kraštelius gražiai užlenkiame į vidų, kad užsidengtų visi obuoliai.
  6. Orkaitės apačią, jeigu norime, galime iškloti folija, nes gali prisitaškyti karamelės. Orkaitę įkaitiname iki 200 ℃, keptuvę dedame į orkaitę ir kepame 30 minučių.
  7. Išėmę iš orkaitės palaikome kambario temperatūroje bent 20 minučių, tuomet išverčiame į lėkštę, pridėję ją prie keptuvės ir apvertę keptuvę (prieš versdami pajudiname keptuvę - turiem jausti, kad pyragas iškris - nėra niekur prilipęs prie keptuvės). Išimtą dedame į šaldytuvą.

Prancūziškas obuolių pyragas



  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 75
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Tobulai iškeptas, saldus ir tyras obuolių pyragas. Vienas geriausių pyragų visame pasaulyje, tai Prancūziškas OBUOLIŲ PYRAGAS rudeniui!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Produktų kiekis skirtas 26 - 28 cm skersmens keptuvei. Tešlai skirti produktai turi būti šalti.
  2. Iš visų nurodytų produktų suminkome tešlą taip, kad sviesto liktų labai maži gabalėliais. Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausia - per naktį.
  3. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, perpjauname per pusę.
  4. Keptuvėje, kurioje kepsime pyragą, išlydome cukrų (pilame dalimis), šiek tiek pakaitiname, kad karamelė būtų gana tamsi (turės vos kartumo skonio ir puikią spalvą). Sudedame sviestą, druską ir nukeliame nuo viryklės. Maišome, laikydami už keptuvės rankenos, pajudindami keptuvę, kol sviestas ištirps. Tuomet sudedame obuolius vieną šalia kitą (sustatome) ratu, į keptuvės vidurį taip pat įstatome 3 ar 4 puseles (priklausomai nuo keptuvės ir obuolių dydžio). Keptuvę vėl statome ant viryklės ir kaitiname ant vidutinės kaitros, kol karamelė užvirs, o obuoliai pradės leisti savo sultis. Rankomis pajudiname obuolius (pasukame). Taip verdame kelias minutes, tuomet šakučių pagalba obuolius apverčiame ir dar paverdame kelias minutes.
  5. Tešlą iškočiojame, kad gautume 6 - 7 mm storio lakštą, juo uždengiame obuolius keptuvėje. Kraštelius gražiai užlenkiame į vidų, kad užsidengtų visi obuoliai.
  6. Orkaitės apačią, jeigu norime, galime iškloti folija, nes gali prisitaškyti karamelės. Orkaitę įkaitiname iki 200 ℃, keptuvę dedame į orkaitę ir kepame 30 minučių.
  7. Išėmę iš orkaitės palaikome kambario temperatūroje bent 20 minučių, tuomet išverčiame į lėkštę, pridėję ją prie keptuvės ir apvertę keptuvę (prieš versdami pajudiname keptuvę - turiem jausti, kad pyragas iškris - nėra niekur prilipęs prie keptuvės). Išimtą dedame į šaldytuvą.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą