Prancūziškų Kruasanų receptas

Pyragai 125 Atnaujinta: 2020 04 12 Įkelta:
Prancūziškų Kruasanų receptas
  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 120 min
  • Sunkumas: Sunku
Spausdinti

Puikiausio skonio Prancūziški pyragėliai - Kruasanai. Puikiai tiks ryte prie kavos puodelio ar arbatos. Tešlos paruošimo procesas yra ilgas ir reikalauja kantrybės.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Tešlos paruošimas. Mielės kambario temperatūroje ištirpinamos pieno ir vandens mišinyje. Įpilkite cukraus, druskos, suberkite miltus. Minkykite iki vientisos masės. Miltų gali prireikti daugiau ar mažiau, todėl geriau juos pridėti palaipsniui. Paprastai aš dedu 50–70 g mažiau ir pridedu pagal situaciją.
  2. Tešlą ištiesiame į stačiakampį, dedame ant padėklo, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą nakčiai ar bent 3 valandoms.
  3. Paruoškite sviestą. Norėdami pradėti, jis turėtų būti gana minkštas, bet neištirpęs - kad jį būtų galima išvynioti. Sviestą turime suvynioti į 20 * 40 cm stačiakampį. Patogiausia tai daryti su sviestiniu popieriumi, sulankstytame tinkamo dydžio voke. Sviesto sluoksnis turėtų būti vienodas, maždaug 4 mm storio.
  4. Sviestą padedame į šaldiklį 10 minučių, kad jis kondensuotųsi. Išimame tešlą ir iškočiojame į stačiakampį 40 * 40 cm.
  5. Centre mes įdėjome sviesto sluoksnį.
  6. Tešlos kraštus apvyniojame iš abiejų pusių ir užrišame siūlę. Švelniai suimdami viršutinius kraštus.
  7. Tešlą 20 minučių dedame į šaldytuvą, kad ji pasidengtų ir kondensuotųsi. Išimame, dedame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir sukame viena kryptimi išilgai siūlės, iki 60 cm ilgio.
  8. Tešlos kraštą apvyniojame ant pagrindinio sluoksnio maždaug 1/6 viso pločio.
  9. Apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldiklį 30 minučių. Išimame ir vėl iškočiojame - siauru galų link. Vėlgi iki 5 mm. Sulenkite trečdaliais.
  10. Vėlgi, padėkite į šaldiklį 30 minučių. Išimame ir vėl susukame siaurų galų link iki 5 mm storio. Turėtumėte gauti apie 60 cm ilgio stačiakampį. Mes darome žymes naudodami 10 cm liniuotę. Supjaustykite picos peiliu arba taisyklingai į trikampius (10 cm yra trikampio pagrindas).
  11. Kiekvienas trikampis šiek tiek (!) Ištemptas ir sulankstytas kryptimi nuo plataus galo iki siauro.
  12. Bandeles perkeliame ant kepimo skardos taip, kad trikampių viršūnės būtų apačioje. Uždenkite plėvele ir palikite pastovėti kambario temperatūroje. Dėkite į orkaitę, įjunkite joje šviesą. Tai gali užtrukti nuo 2,5 iki 4 valandų - per tą laiką kruasanai padidės nuo pusantro iki dviejų kartų. Kruasanus sutepkite praskiestu vandeniu su tryniu. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Dėkite kepimo skardą su kruasanais ir nedelsdami sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Kepame 10 minučių, tada nuleiskite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar 10 minučių. Gautus kruasanus perkelkite į lėkštę ir atvėsinkite.

Prancūziškų Kruasanų receptas



  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 120
  • Sunkumas: Sunku

Puikiausio skonio Prancūziški pyragėliai - Kruasanai. Puikiai tiks ryte prie kavos puodelio ar arbatos. Tešlos paruošimo procesas yra ilgas ir reikalauja kantrybės.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Tešlos paruošimas. Mielės kambario temperatūroje ištirpinamos pieno ir vandens mišinyje. Įpilkite cukraus, druskos, suberkite miltus. Minkykite iki vientisos masės. Miltų gali prireikti daugiau ar mažiau, todėl geriau juos pridėti palaipsniui. Paprastai aš dedu 50–70 g mažiau ir pridedu pagal situaciją.
  2. Tešlą ištiesiame į stačiakampį, dedame ant padėklo, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą nakčiai ar bent 3 valandoms.
  3. Paruoškite sviestą. Norėdami pradėti, jis turėtų būti gana minkštas, bet neištirpęs - kad jį būtų galima išvynioti. Sviestą turime suvynioti į 20 * 40 cm stačiakampį. Patogiausia tai daryti su sviestiniu popieriumi, sulankstytame tinkamo dydžio voke. Sviesto sluoksnis turėtų būti vienodas, maždaug 4 mm storio.
  4. Sviestą padedame į šaldiklį 10 minučių, kad jis kondensuotųsi. Išimame tešlą ir iškočiojame į stačiakampį 40 * 40 cm.
  5. Centre mes įdėjome sviesto sluoksnį.
  6. Tešlos kraštus apvyniojame iš abiejų pusių ir užrišame siūlę. Švelniai suimdami viršutinius kraštus.
  7. Tešlą 20 minučių dedame į šaldytuvą, kad ji pasidengtų ir kondensuotųsi. Išimame, dedame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir sukame viena kryptimi išilgai siūlės, iki 60 cm ilgio.
  8. Tešlos kraštą apvyniojame ant pagrindinio sluoksnio maždaug 1/6 viso pločio.
  9. Apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldiklį 30 minučių. Išimame ir vėl iškočiojame - siauru galų link. Vėlgi iki 5 mm. Sulenkite trečdaliais.
  10. Vėlgi, padėkite į šaldiklį 30 minučių. Išimame ir vėl susukame siaurų galų link iki 5 mm storio. Turėtumėte gauti apie 60 cm ilgio stačiakampį. Mes darome žymes naudodami 10 cm liniuotę. Supjaustykite picos peiliu arba taisyklingai į trikampius (10 cm yra trikampio pagrindas).
  11. Kiekvienas trikampis šiek tiek (!) Ištemptas ir sulankstytas kryptimi nuo plataus galo iki siauro.
  12. Bandeles perkeliame ant kepimo skardos taip, kad trikampių viršūnės būtų apačioje. Uždenkite plėvele ir palikite pastovėti kambario temperatūroje. Dėkite į orkaitę, įjunkite joje šviesą. Tai gali užtrukti nuo 2,5 iki 4 valandų - per tą laiką kruasanai padidės nuo pusantro iki dviejų kartų. Kruasanus sutepkite praskiestu vandeniu su tryniu. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Dėkite kepimo skardą su kruasanais ir nedelsdami sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Kepame 10 minučių, tada nuleiskite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar 10 minučių. Gautus kruasanus perkelkite į lėkštę ir atvėsinkite.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą