Prancūziškų Macarons receptas

Desertai 348 Atnaujinta: 2020 01 21 Įkelta:
Prancūziškų Macarons receptas
  • Porcijos: 30
  • Paruošimo laikas: 110 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Prancūziškieji Macarons - tai prabangos desertas! Jie nėra pigūs parduotuvėje ar kavinėje, todėl siūlome juos pasigaminti namuose! Nustebinkite šeimos narius ar draugus! Nusineškite į šventę ar gimtadienį! Tai visiems labai patiks!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi.
  2. Du kartus persijokite migdolų miltus ir cukraus pudrą. Atidėkite į šoną.
  3. Į švarų vidutinio dydžio dubenį suplakite kiaušinių baltymus mažu greičiu kol suputos. Įdėkite druskos ir pasirinktų maistinių dažų (keletą lašų).
  4. Tada iš lėto įpilkite cukraus po vieną šaukštą. Toliau plakite kiaušinių baltymus mažu greičiu, kol susidarys gan kietoki putėsiai.
  5. Migdolų miltų ir cukraus pudros mišinį įmaišykite į kiaušinių baltymų masę ir švelniai sumaišykite, kol tešla bus vientisa. Atminkite, kad tai vienas svarbiausių etapų. Tešla turi gautis puri ir vientisa. Pasistenkite nepermaišyti.
  6. Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį su apvaliu galu. Ant paruoštų kepimo skardų išspauskite maždaug 3,5 cm apskritimus.
  7. Kelis kartus sutrenkite į stalą kepimo skardą, kad atsikratytumėte oro burbuliukų.
  8. Leiskite Macarons pastovėti 15-30 min. (gali prireikti ir poros valandų, atsižvelkite į drėgmę). Kai lengvai paliečiate Macarons tešlą ir neprilimpa prie piršto, tada jau galima dėti į orkaitę. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.
  9. Kepkite maždaug 18-20 minučių. Norėdami patikrinti, ar iškepė, lengvai palieskite Macarons ir pamėginkite jį švelniai pajudinti. Jei jis slysta ir banguoja, kepkite maždaug minutę. Jie neturi judėti.
  10. Išėmę iš orkaitės, palaukite kol Macarons visiškai atvės.
  11. Į vidutinio dydžio dubenį suplakite kiaušinių trynius, plakimo metu sudėdami cukrų. Toliau plakite, kol masė taps balta ir cukrus ištirps. Įmaišykite pieną. Gautą masę supilkite į nedidelį indą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, dažnai maišydami. Toliau virkite, kol jis bus tirštas kaip pudingas, tai truks maždaug 5 minutes. Mišinį supilkite atgal į dubenį ir palaikykite kambario temperatūroje. Įmaišykite kambario temperatūros sviestą. Įpilkite vanilės ekstrakto ir toliau maišykite iki vientisos masės.
  12. Kai Macarons visiškai atvės ir kremas bus paruoštas, kremą įpilkite į konditerinį maišelį. Tada ant vienos lygios Macarons pusės išspauskite kremo ir uždėkite kitą Macarons pusę ant viršaus. Švelniai paspauskite.
  13. Skanaus!

Prancūziškų Macarons receptas



  • Porcijos: 30
  • Paruošimo laikas: 110
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Prancūziškieji Macarons - tai prabangos desertas! Jie nėra pigūs parduotuvėje ar kavinėje, todėl siūlome juos pasigaminti namuose! Nustebinkite šeimos narius ar draugus! Nusineškite į šventę ar gimtadienį! Tai visiems labai patiks!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi.
  2. Du kartus persijokite migdolų miltus ir cukraus pudrą. Atidėkite į šoną.
  3. Į švarų vidutinio dydžio dubenį suplakite kiaušinių baltymus mažu greičiu kol suputos. Įdėkite druskos ir pasirinktų maistinių dažų (keletą lašų).
  4. Tada iš lėto įpilkite cukraus po vieną šaukštą. Toliau plakite kiaušinių baltymus mažu greičiu, kol susidarys gan kietoki putėsiai.
  5. Migdolų miltų ir cukraus pudros mišinį įmaišykite į kiaušinių baltymų masę ir švelniai sumaišykite, kol tešla bus vientisa. Atminkite, kad tai vienas svarbiausių etapų. Tešla turi gautis puri ir vientisa. Pasistenkite nepermaišyti.
  6. Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį su apvaliu galu. Ant paruoštų kepimo skardų išspauskite maždaug 3,5 cm apskritimus.
  7. Kelis kartus sutrenkite į stalą kepimo skardą, kad atsikratytumėte oro burbuliukų.
  8. Leiskite Macarons pastovėti 15-30 min. (gali prireikti ir poros valandų, atsižvelkite į drėgmę). Kai lengvai paliečiate Macarons tešlą ir neprilimpa prie piršto, tada jau galima dėti į orkaitę. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.
  9. Kepkite maždaug 18-20 minučių. Norėdami patikrinti, ar iškepė, lengvai palieskite Macarons ir pamėginkite jį švelniai pajudinti. Jei jis slysta ir banguoja, kepkite maždaug minutę. Jie neturi judėti.
  10. Išėmę iš orkaitės, palaukite kol Macarons visiškai atvės.
  11. Į vidutinio dydžio dubenį suplakite kiaušinių trynius, plakimo metu sudėdami cukrų. Toliau plakite, kol masė taps balta ir cukrus ištirps. Įmaišykite pieną. Gautą masę supilkite į nedidelį indą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, dažnai maišydami. Toliau virkite, kol jis bus tirštas kaip pudingas, tai truks maždaug 5 minutes. Mišinį supilkite atgal į dubenį ir palaikykite kambario temperatūroje. Įmaišykite kambario temperatūros sviestą. Įpilkite vanilės ekstrakto ir toliau maišykite iki vientisos masės.
  12. Kai Macarons visiškai atvės ir kremas bus paruoštas, kremą įpilkite į konditerinį maišelį. Tada ant vienos lygios Macarons pusės išspauskite kremo ir uždėkite kitą Macarons pusę ant viršaus. Švelniai paspauskite.
  13. Skanaus!
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą