Tortas - "Raudonasis aksomas"

Tortai 718 Atnaujinta: 2020 01 20 Įkelta:
Tortas -
  • Porcijos: 5
  • Paruošimo laikas: 30 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Raudono aksomo tortas yra elegantiškas. Elegantiškumo suteikia raudona spalva. Saldus, švelnus skonis.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, cukrų, sodą, kakavą ir druską.
  2. Kitame dubenyje plaktuvu suplakite kiaušinius, aliejų, pasukas (arba kefyrą), maistinius dažus, vanilės ekstraktą ir baltojo vyno actą iki vientisos masės.
  3. Suberkite į plakinį sumaišytus miltus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 22 cm skersmens kepimo indą.
  5. Kepkite orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes, kol biskvitas gražiai iškils ir sutvirtės. Mediniu krapštuku galite patikrinti ar biskvitas iškepęs. Viduryje biskvito įsmeikite krapštuką, jeigu ištrauksite sausą - vadinasi galite biskvitą išimti iš orkaitės.
  6. Atvėsinkite biskvitą. Atvėsus, perpjaukite išilgai į tris lygias dalis.
  7. Varškę sumaišykite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Gerai pertrinkite iki vientisos masės, kol visiškai neliks gumulų.
  8. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standžių putų.
  9. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite į varškės masę.
  10. Pagal skonį pagardinkite kremą citrinos sultimis, išmaišykite.
  11. Ant lėkštės dėkite vieną biskvitą. Jį aptepkite trečdaliu varškės kremo.
  12. Ant kremo dėkite antrą biskvitą. Šiek tiek paspauskite. Aptepkite antru trečdaliu varškės kremo.
  13. Uždėkite trečią biskvitą, paspauskite ir aptepkite likusiu kremu.
  14. Kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą ar palaikykite per naktį.

Tortas - "Raudonasis aksomas"



  • Porcijos: 5
  • Paruošimo laikas: 30
  • Sunkumas: Lengva

Raudono aksomo tortas yra elegantiškas. Elegantiškumo suteikia raudona spalva. Saldus, švelnus skonis.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, cukrų, sodą, kakavą ir druską.
  2. Kitame dubenyje plaktuvu suplakite kiaušinius, aliejų, pasukas (arba kefyrą), maistinius dažus, vanilės ekstraktą ir baltojo vyno actą iki vientisos masės.
  3. Suberkite į plakinį sumaišytus miltus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 22 cm skersmens kepimo indą.
  5. Kepkite orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes, kol biskvitas gražiai iškils ir sutvirtės. Mediniu krapštuku galite patikrinti ar biskvitas iškepęs. Viduryje biskvito įsmeikite krapštuką, jeigu ištrauksite sausą - vadinasi galite biskvitą išimti iš orkaitės.
  6. Atvėsinkite biskvitą. Atvėsus, perpjaukite išilgai į tris lygias dalis.
  7. Varškę sumaišykite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Gerai pertrinkite iki vientisos masės, kol visiškai neliks gumulų.
  8. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standžių putų.
  9. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite į varškės masę.
  10. Pagal skonį pagardinkite kremą citrinos sultimis, išmaišykite.
  11. Ant lėkštės dėkite vieną biskvitą. Jį aptepkite trečdaliu varškės kremo.
  12. Ant kremo dėkite antrą biskvitą. Šiek tiek paspauskite. Aptepkite antru trečdaliu varškės kremo.
  13. Uždėkite trečią biskvitą, paspauskite ir aptepkite likusiu kremu.
  14. Kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą ar palaikykite per naktį.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą