Skanūs serbentų skonio zefyrai

Desertai 585 Atnaujinta: 2020 03 05 Įkelta:
Skanūs serbentų skonio zefyrai
  • Porcijos: 8
  • Paruošimo laikas: 180 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Kas mėgsta įdomius ir skanius desertus - šis receptas puikus pasirinkimas. Tai labai skanūs serbentų skonio zefyrai.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Želatiną sukratykite į vandenį (vandens turėtų būti 150 ml), palikite išbrinkti.
  2. Jei turite šaldytus serbentus, juos atitirpinkite. Tada pertrinkite trintuvu ir pergrūskite per sietelį. Turėtų gautis apie 140 g serbentų masės.
  3. Serbentų masę sumaišykite su sirupu, cukrumi ir 50 ml vandens. Dėkite ant ugnies ir virkite retkarčiais pamaišydami, kol sirupo temperatūra pasieks 105–106 laipsnius.
  4. Nukelkite nuo ugnies, supilkite išbrinkintą želatiną ir išmaišykite. Sudėkite į dubenį ir pradėkite plakti mažu greičiu, kol masė atvės iki maždaug 60 laipsnių. Tada padidinkite greitį ir plakite, kol masė taps tąsi, vientisa ir švelni.
  5. Visą masę sudėkite į konditerinį maišelį. Išspauskite juosteles ant sviestinio popieriaus, kad nepriliptų.
  6. Palikite vėsioje vietoje, kad sustingtų. Tai gali trukti apie 4-5 val.
  7. Pabarstykite atvėsusius zefyrus cukraus pudros ir kukurūzų krakmolo mišiniu.
  8. Zefyrų juosteles sukarpykite žirklėmis į dalis ir pamirkykite cukraus pudros su krakmolo mišinyje, kad pilnai pasidengtų.
  9. Skanaus!

Skanūs serbentų skonio zefyrai



  • Porcijos: 8
  • Paruošimo laikas: 180
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Kas mėgsta įdomius ir skanius desertus - šis receptas puikus pasirinkimas. Tai labai skanūs serbentų skonio zefyrai.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Želatiną sukratykite į vandenį (vandens turėtų būti 150 ml), palikite išbrinkti.
  2. Jei turite šaldytus serbentus, juos atitirpinkite. Tada pertrinkite trintuvu ir pergrūskite per sietelį. Turėtų gautis apie 140 g serbentų masės.
  3. Serbentų masę sumaišykite su sirupu, cukrumi ir 50 ml vandens. Dėkite ant ugnies ir virkite retkarčiais pamaišydami, kol sirupo temperatūra pasieks 105–106 laipsnius.
  4. Nukelkite nuo ugnies, supilkite išbrinkintą želatiną ir išmaišykite. Sudėkite į dubenį ir pradėkite plakti mažu greičiu, kol masė atvės iki maždaug 60 laipsnių. Tada padidinkite greitį ir plakite, kol masė taps tąsi, vientisa ir švelni.
  5. Visą masę sudėkite į konditerinį maišelį. Išspauskite juosteles ant sviestinio popieriaus, kad nepriliptų.
  6. Palikite vėsioje vietoje, kad sustingtų. Tai gali trukti apie 4-5 val.
  7. Pabarstykite atvėsusius zefyrus cukraus pudros ir kukurūzų krakmolo mišiniu.
  8. Zefyrų juosteles sukarpykite žirklėmis į dalis ir pamirkykite cukraus pudros su krakmolo mišinyje, kad pilnai pasidengtų.
  9. Skanaus!
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą