Skanūs tradiciniai kibinai, kaip Trakuose

Mėsa 331 Atnaujinta: 2020 01 31 Įkelta:
Skanūs tradiciniai kibinai, kaip Trakuose
  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 50 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Tradiciniai Lietuviški kibinai, visai kaip Senuosiuose Trakuose! Šio recepto pagalba pasigaminsite labai skanius kibinus!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Į puodą supilkite miltus, sudėkite į gabaliukus supjaustytą margariną, įberkite žiupsnį druskos. Viską gerai ištrinkite rankomis. Margarinas turi pasiskirstyti tolygiai.
  2. Į masę įmuškite tris kiaušinius. Ketvirtąjį kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Baltymą dėkite į masę, o trynį panaudosite vėliau, kibinams aptepti.
  3. Į masę sudėkite grietinę, tada minkykite, kol tešla nebelips prie rankų. Puodą su tešla 30-čiai minučių dėkite į šaldytuvą, o tuo tarpu paruošime kibinų įdarą.
  4. Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite 50 g sutarkuoto margarino ir kubeliais pjaustytus svogūnus. Suberkite prieskonius, viską užpilkite šlakeliu šalto virinto vandens ir gerai sumaišykite.
  5. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir iš jos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus. Juos kočiokite, įdėkite šaukštą įdaro ir formuokite kibiną. Kibinų kraštus gerai užspauskite, kad kepant neišbėgtų riebalai. Suformuotus kibinus sudėkite ant sausos skardos, taip, kad tarp jų pasiliktų 2 cm tarpeliai, nes kepdami kibinai truputėlį plėsis ir gali sukibti!
  6. Likusį kiaušinio trynį išplakite su šlakeliu vandens ir aptepkite kibinų viršų. Kibinus kepkite orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Skanūs tradiciniai kibinai, kaip Trakuose



  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 50
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Tradiciniai Lietuviški kibinai, visai kaip Senuosiuose Trakuose! Šio recepto pagalba pasigaminsite labai skanius kibinus!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Į puodą supilkite miltus, sudėkite į gabaliukus supjaustytą margariną, įberkite žiupsnį druskos. Viską gerai ištrinkite rankomis. Margarinas turi pasiskirstyti tolygiai.
  2. Į masę įmuškite tris kiaušinius. Ketvirtąjį kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Baltymą dėkite į masę, o trynį panaudosite vėliau, kibinams aptepti.
  3. Į masę sudėkite grietinę, tada minkykite, kol tešla nebelips prie rankų. Puodą su tešla 30-čiai minučių dėkite į šaldytuvą, o tuo tarpu paruošime kibinų įdarą.
  4. Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite 50 g sutarkuoto margarino ir kubeliais pjaustytus svogūnus. Suberkite prieskonius, viską užpilkite šlakeliu šalto virinto vandens ir gerai sumaišykite.
  5. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir iš jos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus. Juos kočiokite, įdėkite šaukštą įdaro ir formuokite kibiną. Kibinų kraštus gerai užspauskite, kad kepant neišbėgtų riebalai. Suformuotus kibinus sudėkite ant sausos skardos, taip, kad tarp jų pasiliktų 2 cm tarpeliai, nes kepdami kibinai truputėlį plėsis ir gali sukibti!
  6. Likusį kiaušinio trynį išplakite su šlakeliu vandens ir aptepkite kibinų viršų. Kibinus kepkite orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą