Skanusis plombyro tortas

Tortai 10797 Atnaujinta: 2020 02 16 Įkelta:
Skanusis plombyro tortas
  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 50 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Puikaus skonio tortas, primenantis plombyrinius ledus. Šio torto nereikia kepti orkaitėje! Paprastai bei lengvai pagaminamas!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Į dubenį dėkite 250 g miltų, 70 g cukraus ir 150 g sviesto.
  2. Sviestą sutarkuokite, tam jis turi būti kietas (15 min dėkite į šaldiklį). Pertrinkite sutarkuotą sviestą kartu su miltais ir cukrumi kol gausis trupiniai.
  3. Į sausą įkaitintą keptuvę dėkite smėlio trupinius ir kepkite iki gelsvos spalvos.
  4. Ruošiame kremą labai skaniam tortui. Į puodą įmuškite kiaušinius, dėkite cukrų, pakelį vanilinio cukraus ir krakmolą. Kruopščiai maišykite kad nebūtų gumulėlių. Dabar sudėkite grietinę (500 g). Dar kartą kruopščiai išmaišykite.
  5. Kremą dėkite ant ugnies ir visą laiką aktyviai maišykite kol sutirštės. Į tirštą karštą kremą dėkite 40-50 g sviesto, gerai išmaišykite.
  6. Lėkštės dugną pabarstykite smėliniais trupiniais (sluoksnis turi būti plonas). Toliau dėkite karštą kremą. Ir tokiu būdu surenkame tortą sluoksniais trupiniai-kremas, trupiniai-kremas ir t.t.. Paskutinis turi būti plombyro kremo sluoksnis, o viršų galima pabarstyti šokolado drožlėmis. Tortą dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba per naktį.
  7. Skanaus!

Skanusis plombyro tortas



  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 50
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Puikaus skonio tortas, primenantis plombyrinius ledus. Šio torto nereikia kepti orkaitėje! Paprastai bei lengvai pagaminamas!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Į dubenį dėkite 250 g miltų, 70 g cukraus ir 150 g sviesto.
  2. Sviestą sutarkuokite, tam jis turi būti kietas (15 min dėkite į šaldiklį). Pertrinkite sutarkuotą sviestą kartu su miltais ir cukrumi kol gausis trupiniai.
  3. Į sausą įkaitintą keptuvę dėkite smėlio trupinius ir kepkite iki gelsvos spalvos.
  4. Ruošiame kremą labai skaniam tortui. Į puodą įmuškite kiaušinius, dėkite cukrų, pakelį vanilinio cukraus ir krakmolą. Kruopščiai maišykite kad nebūtų gumulėlių. Dabar sudėkite grietinę (500 g). Dar kartą kruopščiai išmaišykite.
  5. Kremą dėkite ant ugnies ir visą laiką aktyviai maišykite kol sutirštės. Į tirštą karštą kremą dėkite 40-50 g sviesto, gerai išmaišykite.
  6. Lėkštės dugną pabarstykite smėliniais trupiniais (sluoksnis turi būti plonas). Toliau dėkite karštą kremą. Ir tokiu būdu surenkame tortą sluoksniais trupiniai-kremas, trupiniai-kremas ir t.t.. Paskutinis turi būti plombyro kremo sluoksnis, o viršų galima pabarstyti šokolado drožlėmis. Tortą dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba per naktį.
  7. Skanaus!
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti