Šližikų (Kūčiukų) receptas

Iš miltų 92 Atnaujinta: 2020 11 21 Įkelta:
Šližikų (Kūčiukų) receptas
  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 30 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Dar vienas puikus šližikų arba kitaip kūčiukų receptas. Puikaus skonio.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas ištirpintas sviestas, nuplikytos ir sugrūstos aguonos. Viską gerai išsukus, dedama grietinė, truputis druskos, miltai ir užminkoma tešla (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberiama prieskonių (vanilės, malto cinamono).
  2. Iš paruoštos tešlos daromi piršto storio voleliai, supjaustomi įstrižai nedideliais gabaliukais, sudedami į miltais pabarstytą skardą ir kepami, kol gražiai paruduos.
  3. Iškepti šližikai atvėsinami ir duodant į stalą, užpilami aguonų pienu arba spanguolių kisieliumi. Valgomi ir vieni, užsigeriant mėtų arbata

Šližikų (Kūčiukų) receptas



  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 30
  • Sunkumas: Lengva

Dar vienas puikus šližikų arba kitaip kūčiukų receptas. Puikaus skonio.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas ištirpintas sviestas, nuplikytos ir sugrūstos aguonos. Viską gerai išsukus, dedama grietinė, truputis druskos, miltai ir užminkoma tešla (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberiama prieskonių (vanilės, malto cinamono).
  2. Iš paruoštos tešlos daromi piršto storio voleliai, supjaustomi įstrižai nedideliais gabaliukais, sudedami į miltais pabarstytą skardą ir kepami, kol gražiai paruduos.
  3. Iškepti šližikai atvėsinami ir duodant į stalą, užpilami aguonų pienu arba spanguolių kisieliumi. Valgomi ir vieni, užsigeriant mėtų arbata
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą