Sūrio tortas su spanguolėmis

Tortai 56 Atnaujinta: 2020 11 21 Įkelta:
Sūrio tortas su spanguolėmis
  • Porcijos: 8
  • Paruošimo laikas: 70 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Skanus ir saldus sūrio tortas su spanguolėmis, kuris puikiai tiks Šv. Kalėdoms ar Naujiems Metams.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Sausainius susmulkinkite iki trupinių, sviestą išlydykite ir sumaišykite su sausainiais. Įdėkite cinamono. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite sausainių ir sviesto masę. Padėkite į šaldytuvą.
  2. Į švarų dubenį sudėkite kreminį sūrį, grietinę, cukrų, vanilės ekstraktą, miltus, apelsino žieveles ir sultis. Įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite, bet nereikia plakti. Užtenka tiesiog šluotele, kad gautųsi vientisa masė. Tešlą sukrėskite ant sausainių pagrindo ir dėkite kepti į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45-50 min. Išėmę peiliu ar mentele atkabinkite pyragą nuo formos sienelių, kad vėsdamas nesutrūkinėtų.
  3. Kai atvės iki kambario temperatūros, dėkite į šaldytuvą.
  4. Tuomet pasiruoškite putėsius. Spanguoles suberkite į puodą. Sudėkite cukrų ir kaitinkite, kol išgaruos vanduo. Man prireikė kokių 15 min. Nuimkite nuo kaitros. Perkoškite ir petrinkite per sietelį, kad gautųsi spanguolių džemas. Želatiną užpilkite vandeniu, leiskite išbrinkti ir ištirpinkite mikrobangėje. Į dubenį sudėkite spanguolių džemą ir jogurtą. Išplakite iki vientisos masės, po truputį pilkite ištirpintą želatiną. Tai darykite nuolat plakdami plaktuvu, priešingu atveju gali sušokti į gumulėlius. Jei taip nutiko, statykite indą virš puodo su karštu vandeniu ir maišykite, kol želatinos gumulėliai vėl ištirps ir pasiskirstys tolygiai.
  5. Paruoštus putėsius sukrėskite ant atvėsusio sūrio pyrago ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų bent kelioms valandoms.

Sūrio tortas su spanguolėmis



  • Porcijos: 8
  • Paruošimo laikas: 70
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Skanus ir saldus sūrio tortas su spanguolėmis, kuris puikiai tiks Šv. Kalėdoms ar Naujiems Metams.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Sausainius susmulkinkite iki trupinių, sviestą išlydykite ir sumaišykite su sausainiais. Įdėkite cinamono. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite sausainių ir sviesto masę. Padėkite į šaldytuvą.
  2. Į švarų dubenį sudėkite kreminį sūrį, grietinę, cukrų, vanilės ekstraktą, miltus, apelsino žieveles ir sultis. Įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite, bet nereikia plakti. Užtenka tiesiog šluotele, kad gautųsi vientisa masė. Tešlą sukrėskite ant sausainių pagrindo ir dėkite kepti į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45-50 min. Išėmę peiliu ar mentele atkabinkite pyragą nuo formos sienelių, kad vėsdamas nesutrūkinėtų.
  3. Kai atvės iki kambario temperatūros, dėkite į šaldytuvą.
  4. Tuomet pasiruoškite putėsius. Spanguoles suberkite į puodą. Sudėkite cukrų ir kaitinkite, kol išgaruos vanduo. Man prireikė kokių 15 min. Nuimkite nuo kaitros. Perkoškite ir petrinkite per sietelį, kad gautųsi spanguolių džemas. Želatiną užpilkite vandeniu, leiskite išbrinkti ir ištirpinkite mikrobangėje. Į dubenį sudėkite spanguolių džemą ir jogurtą. Išplakite iki vientisos masės, po truputį pilkite ištirpintą želatiną. Tai darykite nuolat plakdami plaktuvu, priešingu atveju gali sušokti į gumulėlius. Jei taip nutiko, statykite indą virš puodo su karštu vandeniu ir maišykite, kol želatinos gumulėliai vėl ištirps ir pasiskirstys tolygiai.
  5. Paruoštus putėsius sukrėskite ant atvėsusio sūrio pyrago ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų bent kelioms valandoms.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą