Sūrios karamelės receptas

Desertai 448 Atnaujinta: 2020 06 02 Įkelta:
Sūrios karamelės receptas
  • Porcijos: 1
  • Paruošimo laikas: 20 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Tai idealus priedas prie blynų, gali būti tepama ant skrebučių ar pridedama prie pyragų įdaro. Tokią karamelę geriau laikyti šaldytuve. Jei norite ją panaudoti, leiskite jai šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Į keptuvę suberkite cukrų, užpilkite pora šaukštų vandens.
  2. Kaitinkite ant vidutinės ugnies ir kepkite iki gintaro spalvos (bet neperdeginkite, kitaip karamelė gausis kartoka).
  3. Supilkite grietinėlę ir nuolat maišykite šluotele. Geriau supilti dalimis, kiekvieną kartą laukiant, kol putojimas šiek tiek sustos.
  4. Vėl dėkite keptuvę ant ugnies ir kepkite dar porą minučių. Tada vėl nuimkite nuo ugnies ir supilkite supjaustytą sviestą. Maišykite, kol ištirps.
  5. Įdėkite druskos, sumaišykite ir supilkite į dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaltą vietą, kad atvėstų (geriau atvėsti iki kambario temperatūros ir tik tada padėti į šaldytuvą). Atvėsinta karamelė perpilama į stiklainį su dangčiu ir laikoma šaldytuve.

Sūrios karamelės receptas



  • Porcijos: 1
  • Paruošimo laikas: 20
  • Sunkumas: Lengva

Tai idealus priedas prie blynų, gali būti tepama ant skrebučių ar pridedama prie pyragų įdaro. Tokią karamelę geriau laikyti šaldytuve. Jei norite ją panaudoti, leiskite jai šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Į keptuvę suberkite cukrų, užpilkite pora šaukštų vandens.
  2. Kaitinkite ant vidutinės ugnies ir kepkite iki gintaro spalvos (bet neperdeginkite, kitaip karamelė gausis kartoka).
  3. Supilkite grietinėlę ir nuolat maišykite šluotele. Geriau supilti dalimis, kiekvieną kartą laukiant, kol putojimas šiek tiek sustos.
  4. Vėl dėkite keptuvę ant ugnies ir kepkite dar porą minučių. Tada vėl nuimkite nuo ugnies ir supilkite supjaustytą sviestą. Maišykite, kol ištirps.
  5. Įdėkite druskos, sumaišykite ir supilkite į dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaltą vietą, kad atvėstų (geriau atvėsti iki kambario temperatūros ir tik tada padėti į šaldytuvą). Atvėsinta karamelė perpilama į stiklainį su dangčiu ir laikoma šaldytuve.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą