Sūriu įdaryti paplotėliai

Iš miltų 164 Atnaujinta: 2020 02 09 Įkelta:
Sūriu įdaryti paplotėliai
  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 25 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Kietuoju sūriu įdaryti paplotėliai (sumuštiniai), tai puikus patiekalas kaip užkandis ar vakarienė. Lengvai galite pasigaminti pagal šį receptą.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Prikaistuvyje užvirkite 80 ml vandens, pilkite sultis, aliejų, berkite žiupsnelį druskos ir vėl užvirkite. Suberkite nusijotus miltus ir greitai išmaišykite iki vientisumo. Nukaistą tešlą baikite minkyti rankomis (atsargiai - ji karšta), dėkite į dubenį, užklokite rankšluosčiu ir ataušinkite balkone ar ant palangės. Per tą laiką rupiai sutarkuokite sūrį.
  2. Atvėsusią tešlą padalykite į 8 dalis ir iškočiokite iš jų 2-3 mm storio apskritus lakštelius. Ant kiekvieno berkite sūrio, pabarstykite sezamais ir dėkite į sausą įkaitintą keptuvę.
  3. Kai tik sūris ims lydytis (po 45-50 sekundžių), sulenkite ruošinuką pusiau ir šakute suspauskite kraštelius. Kepkite dar po 20 sekundžių iš abiejų pusių. Taip iškepkite visus paplotėlius. Patiekite apteptus lydytu sviestu.

Sūriu įdaryti paplotėliai



  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 25
  • Sunkumas: Lengva

Kietuoju sūriu įdaryti paplotėliai (sumuštiniai), tai puikus patiekalas kaip užkandis ar vakarienė. Lengvai galite pasigaminti pagal šį receptą.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Prikaistuvyje užvirkite 80 ml vandens, pilkite sultis, aliejų, berkite žiupsnelį druskos ir vėl užvirkite. Suberkite nusijotus miltus ir greitai išmaišykite iki vientisumo. Nukaistą tešlą baikite minkyti rankomis (atsargiai - ji karšta), dėkite į dubenį, užklokite rankšluosčiu ir ataušinkite balkone ar ant palangės. Per tą laiką rupiai sutarkuokite sūrį.
  2. Atvėsusią tešlą padalykite į 8 dalis ir iškočiokite iš jų 2-3 mm storio apskritus lakštelius. Ant kiekvieno berkite sūrio, pabarstykite sezamais ir dėkite į sausą įkaitintą keptuvę.
  3. Kai tik sūris ims lydytis (po 45-50 sekundžių), sulenkite ruošinuką pusiau ir šakute suspauskite kraštelius. Kepkite dar po 20 sekundžių iš abiejų pusių. Taip iškepkite visus paplotėlius. Patiekite apteptus lydytu sviestu.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti