Sviestinis moliūgas su feta ir spanguolių pagardu

Užkandžiai 48 Atnaujinta: 2020 11 11 Įkelta:
Sviestinis moliūgas su feta ir spanguolių pagardu
  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 30 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Puikus sviestinio moliūgo receptas su feta ir spanguolėmis.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Įjungti orkaitę, nustačius 170C.
  2. Moliūgą nulupti, išimti sėklyną, supjaustyti gabaliukais maždaug pusantro centimetro dydžio. Sumaišyti su druska, pipirais, aliejumi, traiškytu česnaku ir, jei turite drąsos, su cinamonu. (Kodėl drąsos? Su cinamonu neįprastesnis.)
  3. Suberti į skardą, kišti į orkaitę ir kepti 25 min.
  4. Per tą laiką pasidaryti spanguolių pagardo.
  5. Smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti keptuvėje su aliejumi ir lauro lapu iki skaidrumo. Suberti spanguoles ir pasmulkintas datules, užberti cukrumi, pašlakstyti citrinos sultimis ir pabarstyti žievele ir pamaišant kaitinti, kol dauguma spanguolių susproginės, o visas pagardas susijungs į tirštą ir vientisą darinį.
  6. Iškepusius moliūgus sudėti į lėkštę, apibarstyti patrupintu fetos sūriu, epizodiškai uždėti spanguolio pagardo, pabarstyti smulkiais čiobrelio lapeliais.

Sviestinis moliūgas su feta ir spanguolių pagardu



  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 30
  • Sunkumas: Lengva

Puikus sviestinio moliūgo receptas su feta ir spanguolėmis.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Įjungti orkaitę, nustačius 170C.
  2. Moliūgą nulupti, išimti sėklyną, supjaustyti gabaliukais maždaug pusantro centimetro dydžio. Sumaišyti su druska, pipirais, aliejumi, traiškytu česnaku ir, jei turite drąsos, su cinamonu. (Kodėl drąsos? Su cinamonu neįprastesnis.)
  3. Suberti į skardą, kišti į orkaitę ir kepti 25 min.
  4. Per tą laiką pasidaryti spanguolių pagardo.
  5. Smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti keptuvėje su aliejumi ir lauro lapu iki skaidrumo. Suberti spanguoles ir pasmulkintas datules, užberti cukrumi, pašlakstyti citrinos sultimis ir pabarstyti žievele ir pamaišant kaitinti, kol dauguma spanguolių susproginės, o visas pagardas susijungs į tirštą ir vientisą darinį.
  6. Iškepusius moliūgus sudėti į lėkštę, apibarstyti patrupintu fetos sūriu, epizodiškai uždėti spanguolio pagardo, pabarstyti smulkiais čiobrelio lapeliais.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą