Tradiciniai Lietuviški bulvių vėdarai

Bulvės 692 Atnaujinta: 2020 01 22 Įkelta:
Tradiciniai Lietuviški bulvių vėdarai
  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 90 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Tikras Lietuviškas patiekalas - Bulviniai vėdarai. Geras, patikimas receptas. Labiausiai tinka pietums savaitgalį!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Bulves nulupkite, nuplaukite ir smulkia tarka sutarkuokite.
  2. Nusunkite perteklinį skystį.
  3. Užpilkite karštu pienu ir išmaišykite.
  4. Šaltai rūkytą kiaulienos šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su svogūnais.
  5. Iš keptuvės viską suverskite į paruoštas bulves, įdėkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
  6. Žarnas gerai išvalykite, ištrinkite su druska ir česnaku, išplaukite ir prikimškite bulvių įdaro.
  7. Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir sudėkite prikimštas žarnas, keliose vietose jas subadykite adata, kad kepdamos nesutrūkinėtų arba jei nenorite subadyti adata, tiesiog neprikimškite per daug bulvių.
  8. Kepkite orkaitėje (180-200 laipsnių temperatūroje), retkarčiais viršų palaistant aliejumi. Įpusėjus kepimui apverskite. Kepkite kol gražiai apskrus - apie 40 minučių. Patiekite su spirgučiais ir grietine.

Tradiciniai Lietuviški bulvių vėdarai



  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 90
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Tikras Lietuviškas patiekalas - Bulviniai vėdarai. Geras, patikimas receptas. Labiausiai tinka pietums savaitgalį!

Ingredientai

Nurodymai

  1. Bulves nulupkite, nuplaukite ir smulkia tarka sutarkuokite.
  2. Nusunkite perteklinį skystį.
  3. Užpilkite karštu pienu ir išmaišykite.
  4. Šaltai rūkytą kiaulienos šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su svogūnais.
  5. Iš keptuvės viską suverskite į paruoštas bulves, įdėkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
  6. Žarnas gerai išvalykite, ištrinkite su druska ir česnaku, išplaukite ir prikimškite bulvių įdaro.
  7. Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir sudėkite prikimštas žarnas, keliose vietose jas subadykite adata, kad kepdamos nesutrūkinėtų arba jei nenorite subadyti adata, tiesiog neprikimškite per daug bulvių.
  8. Kepkite orkaitėje (180-200 laipsnių temperatūroje), retkarčiais viršų palaistant aliejumi. Įpusėjus kepimui apverskite. Kepkite kol gražiai apskrus - apie 40 minučių. Patiekite su spirgučiais ir grietine.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą