Tradicinis kūčiukų receptas Šv. Kūčioms

Iš miltų 71 Atnaujinta: 2020 11 15 Įkelta:
Tradicinis kūčiukų receptas Šv. Kūčioms
  • Porcijos: -
  • Paruošimo laikas: -
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Jau tikriausiai visos dovanos supakuotos, atvirukai išsiųsti ir beveik viskas paruošta Šv. Kūčioms! Jeigu kūčiukų dar neturite, pateikiame tradicinį kūčiukų receptą, kuriuo pasinaudoję iškepsite pačius skaniausius kūčiukus kokius tik esate ragavę.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Į puodelį su šiltu vandeniu suberkite mieles ir du v. šaukštus cukraus. Išmaišykite, kol mielės ištirps. Padėkite šiltoje vietoje ir palikite pastovėti 10 min., kol paviršius suputos.
  2. Miltus išsijokite dubenyje. Sumaišykite su aguonomis.
  3. Supilkite į miltus mielių mišinį, likusius šešis šaukštus cukraus ir pasirinktą aliejų.
  4. Užminkykite tešlą. Jei matote, kad tešla labai lipni ir trūksta miltų, įberkite dar šiek tiek.
  5. Dubenį su išminkyta tešla uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltoje vietoje, kol tešla pakils.
  6. Lygų ir švarų paviršių pabarstykite miltais, ant jo perkelkite pakilusią tešlą. Išminkykite, kol taps lygi ir elastinga.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardas.
  8. Iš tešlos tarp delnų suformuokite nestorus volelius, supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite ant kepimo skardų taip, kad nesiliestų (kitaip sulips).
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, pamaišydami mediniu šaukštu, kol taps gražiai auksinės spalvos.
  10. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Tradicinis kūčiukų receptas Šv. Kūčioms



  • Porcijos: -
  • Paruošimo laikas: -
  • Sunkumas: Lengva

Jau tikriausiai visos dovanos supakuotos, atvirukai išsiųsti ir beveik viskas paruošta Šv. Kūčioms! Jeigu kūčiukų dar neturite, pateikiame tradicinį kūčiukų receptą, kuriuo pasinaudoję iškepsite pačius skaniausius kūčiukus kokius tik esate ragavę.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Į puodelį su šiltu vandeniu suberkite mieles ir du v. šaukštus cukraus. Išmaišykite, kol mielės ištirps. Padėkite šiltoje vietoje ir palikite pastovėti 10 min., kol paviršius suputos.
  2. Miltus išsijokite dubenyje. Sumaišykite su aguonomis.
  3. Supilkite į miltus mielių mišinį, likusius šešis šaukštus cukraus ir pasirinktą aliejų.
  4. Užminkykite tešlą. Jei matote, kad tešla labai lipni ir trūksta miltų, įberkite dar šiek tiek.
  5. Dubenį su išminkyta tešla uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltoje vietoje, kol tešla pakils.
  6. Lygų ir švarų paviršių pabarstykite miltais, ant jo perkelkite pakilusią tešlą. Išminkykite, kol taps lygi ir elastinga.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardas.
  8. Iš tešlos tarp delnų suformuokite nestorus volelius, supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite ant kepimo skardų taip, kad nesiliestų (kitaip sulips).
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, pamaišydami mediniu šaukštu, kol taps gražiai auksinės spalvos.
  10. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą