Tradicinis Šv. Kalėdų pudingas

Pyragai 71 Atnaujinta: 2020 11 21 Įkelta:
Tradicinis Šv. Kalėdų pudingas
  • Porcijos: 8
  • Paruošimo laikas: 80 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Senoviškas ir žinoma tradicinis Šv. Kalėdų pudingas (pyragas).

Ingredientai

Nurodymai

  1. Ištepkite riebalais dubenį, kuriame gaminsite pudingą, išklokite sviestiniu popieriumi. Apie 10 min. puode pakaitinkite džiovintus vaisius ir romą, kartais pamaišydama. Palikite ataušti, tada įmaišykite morką. Dideliame dubenyje sutrinkite sviestą su cukrumi, kol masė taps puri. Įmaišykite apelsino ir citrinos žievelės bei sirupą. Nedidelėmis porcijomis dėkite kiaušinius ir labai gerai plakite tešlą, tada suberkite miltus, džiūvėsėlius ir sudėkite vaisius. Viską gerai sumaišykite, sudėkite į pudingo indą, uždenkite sviestiniu popieriumi ir garinkite 3 val.
  2. Garinkite štai taip:
  3. Didelį dubenį uždenkite 2 sluoksniais sviestu patepto sviestinio popieriaus, paskui folija. Tvirtai užriškite virvele ir pasidarykite rankenėlę, kad galėtumėte kada reikia pakelti indą. Įdėkite indą į garintuvą ar didelį puodą su lengvai verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų indą iki pusės. Uždenkite puodą ir virkite ant lėtos ugnies, reguliariai papildydama vandenį. Išimkite indą su pudingu ir leiskite ataušti. Nuimkite sviestinį popierių ir foliją. Padarykite pudinge keletą skylučių ir įlašinkite dar romo. Uždenkite pudingą nauju sviestiniu popieriumi ir folija. Padėkite šaltai iki Kalėdų. Jeigu norite pašildyti pudingą Kalėdų dieną, garinkite jį 1 val.

Tradicinis Šv. Kalėdų pudingas



  • Porcijos: 8
  • Paruošimo laikas: 80
  • Sunkumas: Lengva

Senoviškas ir žinoma tradicinis Šv. Kalėdų pudingas (pyragas).

Ingredientai

Nurodymai

  1. Ištepkite riebalais dubenį, kuriame gaminsite pudingą, išklokite sviestiniu popieriumi. Apie 10 min. puode pakaitinkite džiovintus vaisius ir romą, kartais pamaišydama. Palikite ataušti, tada įmaišykite morką. Dideliame dubenyje sutrinkite sviestą su cukrumi, kol masė taps puri. Įmaišykite apelsino ir citrinos žievelės bei sirupą. Nedidelėmis porcijomis dėkite kiaušinius ir labai gerai plakite tešlą, tada suberkite miltus, džiūvėsėlius ir sudėkite vaisius. Viską gerai sumaišykite, sudėkite į pudingo indą, uždenkite sviestiniu popieriumi ir garinkite 3 val.
  2. Garinkite štai taip:
  3. Didelį dubenį uždenkite 2 sluoksniais sviestu patepto sviestinio popieriaus, paskui folija. Tvirtai užriškite virvele ir pasidarykite rankenėlę, kad galėtumėte kada reikia pakelti indą. Įdėkite indą į garintuvą ar didelį puodą su lengvai verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų indą iki pusės. Uždenkite puodą ir virkite ant lėtos ugnies, reguliariai papildydama vandenį. Išimkite indą su pudingu ir leiskite ataušti. Nuimkite sviestinį popierių ir foliją. Padarykite pudinge keletą skylučių ir įlašinkite dar romo. Uždenkite pudingą nauju sviestiniu popieriumi ir folija. Padėkite šaltai iki Kalėdų. Jeigu norite pašildyti pudingą Kalėdų dieną, garinkite jį 1 val.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą