Tradicinių Žemaitiškų kraujinių vėdarų receptas

Mėsa 573 Atnaujinta: 2020 01 22 Įkelta:
Tradicinių Žemaitiškų kraujinių vėdarų receptas
  • Porcijos: 5
  • Paruošimo laikas: 80 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Tai tradicinis Žemaičių patiekalas - Kraujiniai vėdarai. Tad jei norite pabūti užkietėjusiais Žemaičiais (žinoma jeigu nesate Žemaitis), tai šis receptas kaip tik Jums.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Kruopas išvirti atskirai, jos turi būti minkštos, bet jokiu būdu nepervirkite.
  2. Kai kruopos atvės, dideliame dubenyje sumaišykite su krauju, įdėkite pipirų, druskos, lauro lapų ir kalendros.
  3. Viską gerai išmaišykite ir pilkite į žarnas, tada užriškite. Užrišti reikia tam, kad įdaras neišbėgtų.
  4. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 40-60 min., priklauso nuo to, kokio storumo žarnos.

Tradicinių Žemaitiškų kraujinių vėdarų receptas



  • Porcijos: 5
  • Paruošimo laikas: 80
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Tai tradicinis Žemaičių patiekalas - Kraujiniai vėdarai. Tad jei norite pabūti užkietėjusiais Žemaičiais (žinoma jeigu nesate Žemaitis), tai šis receptas kaip tik Jums.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Kruopas išvirti atskirai, jos turi būti minkštos, bet jokiu būdu nepervirkite.
  2. Kai kruopos atvės, dideliame dubenyje sumaišykite su krauju, įdėkite pipirų, druskos, lauro lapų ir kalendros.
  3. Viską gerai išmaišykite ir pilkite į žarnas, tada užriškite. Užrišti reikia tam, kad įdaras neišbėgtų.
  4. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 40-60 min., priklauso nuo to, kokio storumo žarnos.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą