Varškės spurgos su cukraus pudra

Iš miltų 613 Atnaujinta: 2020 02 08 Įkelta:
Varškės spurgos su cukraus pudra
  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 45 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Neįtikėtinai lengva pagaminti. Puikus skanėstas prie arbatos. Gaminant spurgas pagal šį receptą, jos turės subtilesnį ir švelnesnį skonį.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Varškę sutrinkite su kiaušiniais, pamažu įmaišykite miltus, suberkite cukrų ir kepimo sodą. Minkykite tešlą mediniu šaukštu iki vientisos masės. Tešla turi tapti klampi ir elastinga.
  2. Tešlą iškočiokite į storą pailgą 'vamzdį', supjaustykite vienodais gabalėliais, sudrėkinkite rankas vandeniu ir suformuokite apvalius rutuliukus.
  3. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies (aliejaus nereikia užvirinti, kitaip spurgos sudegs).
  4. Kepkite spurgas po 4 minutes iš abiejų pusių. Stenkitės, kad spurgos nesiliestų viena prie kitos.
  5. Išimkite iškeptas spurgas kiaurąsamčiu. Sudėkite į didelę lėkštę ar dubenį išklotą servetėlėmis. Kepant kitas spurgas atkreipkite dėmesį, ar spurgos nepradeda per greitai tamsėti, jeigu tamsėja - sumažinkite ugnį.
  6. Iškeptas spurgas nusausinkite su popieriniais rankšluosčiais.
  7. Tada sudėkite į gražią lėkštę ir kiekvieną spurgą pabarstykite cukraus pudra. Patiekite su grietine, kondensuotu pienu ar uogiene.

Varškės spurgos su cukraus pudra



  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 45
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Neįtikėtinai lengva pagaminti. Puikus skanėstas prie arbatos. Gaminant spurgas pagal šį receptą, jos turės subtilesnį ir švelnesnį skonį.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Varškę sutrinkite su kiaušiniais, pamažu įmaišykite miltus, suberkite cukrų ir kepimo sodą. Minkykite tešlą mediniu šaukštu iki vientisos masės. Tešla turi tapti klampi ir elastinga.
  2. Tešlą iškočiokite į storą pailgą 'vamzdį', supjaustykite vienodais gabalėliais, sudrėkinkite rankas vandeniu ir suformuokite apvalius rutuliukus.
  3. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies (aliejaus nereikia užvirinti, kitaip spurgos sudegs).
  4. Kepkite spurgas po 4 minutes iš abiejų pusių. Stenkitės, kad spurgos nesiliestų viena prie kitos.
  5. Išimkite iškeptas spurgas kiaurąsamčiu. Sudėkite į didelę lėkštę ar dubenį išklotą servetėlėmis. Kepant kitas spurgas atkreipkite dėmesį, ar spurgos nepradeda per greitai tamsėti, jeigu tamsėja - sumažinkite ugnį.
  6. Iškeptas spurgas nusausinkite su popieriniais rankšluosčiais.
  7. Tada sudėkite į gražią lėkštę ir kiekvieną spurgą pabarstykite cukraus pudra. Patiekite su grietine, kondensuotu pienu ar uogiene.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą