Vištiena su medumi ir riešutais

Mėsa 367 Atnaujinta: 2020 01 24 Įkelta:
Vištiena su medumi ir riešutais
  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 80 min
  • Sunkumas: Lengva
Spausdinti

Tiems kas mėgsta rytietiškus elementus patiekaluose, šis receptas Jums kaip tik. Tai Vištiena su medumi ir riešutais.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Supjautykite svogūnus. Vištą padalinkite į ketvirčius, sumaišykite su svogūnais, alyvuogių aliejumi, imbieru, cinamonu, šafranu, citrinos sultimis, vandeniu, druska ir pipirais. Padėkite šaltai, kad pasimarinuotų (bent 1 valandai).
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Lazdynų riešutus paskleiskite ant skardos ir paskrudinkite apie 10 minučių. Stambiai sukapokite peiliu.
  3. Vištą su visu marinatu išdėliokite skardoje, odele į viršų. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
  4. Riešutus sumaišykite su keliais a. šaukšteliais medaus ir (rožių) vandeniu. Išimkite viščiuką iš orkaitės, aptepkite riešutų ir medaus padažu.
  5. Viščiuką šaukite atgal į orkaitę ir kepkite dar 5-10 minučių arba kol iškeps.
  6. Iškepusį viščiuką pabarstykite svogūnų laiškais. Patiekite su kuskusu, ryžiais arba apkeptomis bulvėmis.

Vištiena su medumi ir riešutais



  • Porcijos: 4
  • Paruošimo laikas: 80
  • Sunkumas: Lengva

Tiems kas mėgsta rytietiškus elementus patiekaluose, šis receptas Jums kaip tik. Tai Vištiena su medumi ir riešutais.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Supjautykite svogūnus. Vištą padalinkite į ketvirčius, sumaišykite su svogūnais, alyvuogių aliejumi, imbieru, cinamonu, šafranu, citrinos sultimis, vandeniu, druska ir pipirais. Padėkite šaltai, kad pasimarinuotų (bent 1 valandai).
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Lazdynų riešutus paskleiskite ant skardos ir paskrudinkite apie 10 minučių. Stambiai sukapokite peiliu.
  3. Vištą su visu marinatu išdėliokite skardoje, odele į viršų. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
  4. Riešutus sumaišykite su keliais a. šaukšteliais medaus ir (rožių) vandeniu. Išimkite viščiuką iš orkaitės, aptepkite riešutų ir medaus padažu.
  5. Viščiuką šaukite atgal į orkaitę ir kepkite dar 5-10 minučių arba kol iškeps.
  6. Iškepusį viščiuką pabarstykite svogūnų laiškais. Patiekite su kuskusu, ryžiais arba apkeptomis bulvėmis.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą