Vištienos kepenėlės su obuoliais ir grietinėlės padažu

Mėsa 427 Atnaujinta: 2020 03 05 Įkelta:
Vištienos kepenėlės su obuoliais ir grietinėlės padažu
  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 35 min
  • Sunkumas: Vid. sunkumo
Spausdinti

Kam patinka vištiena, tiems patiks ir pagal šį receptą pagamintos kepenėlės. Rekomenduojame patiekti su bulvių koše. Siūlome pabandyti, tikrai nenusivilsite.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką supjaustykite smulkiai.
  2. Kepenėles supjaustykite į vidutinio dydžio gabalėlius (neužmirškite pašalinti kepenėlių jungiamąjį audinį).
  3. Nuskuskite obuolius bei išimkite šerdį, supjaustykite maždaug 1,5 * 1,5 cm dydžio kubeliais.
  4. Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite 2 v. šaukštus aliejaus. Apkepkite kepenėles iš visų pusių, kol pasidarys auksinės rudos spalvos.
  5. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės, išvalykite keptuvę, į ją dėkite sviesto. Suberkite svogūną.
  6. Maišydami kepkite 3–4 minutes. Suberkite obuolius ir pakepinkite dar 2–3 minutes.
  7. Įdėkite česnako ir miltų, pakepinkite maišydami 1 minutę. Supilkite vandenį arba sultinį. Troškinkite ant nedidelės ugnies porą minučių.
  8. Sudėkite apkeptas kepenėles bei įdėkite druskos pagal skonį.
  9. Išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu, kol obuoliai suminkštės ir kepenėlės iškeps. Tai truks maždaug 7-8 minutes. Įpilkite grietinėlės.
  10. Sumaišykite, užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.

Vištienos kepenėlės su obuoliais ir grietinėlės padažu



  • Porcijos: 6
  • Paruošimo laikas: 35
  • Sunkumas: Vid. sunkumo

Kam patinka vištiena, tiems patiks ir pagal šį receptą pagamintos kepenėlės. Rekomenduojame patiekti su bulvių koše. Siūlome pabandyti, tikrai nenusivilsite.

Ingredientai

Nurodymai

  1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką supjaustykite smulkiai.
  2. Kepenėles supjaustykite į vidutinio dydžio gabalėlius (neužmirškite pašalinti kepenėlių jungiamąjį audinį).
  3. Nuskuskite obuolius bei išimkite šerdį, supjaustykite maždaug 1,5 * 1,5 cm dydžio kubeliais.
  4. Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite 2 v. šaukštus aliejaus. Apkepkite kepenėles iš visų pusių, kol pasidarys auksinės rudos spalvos.
  5. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės, išvalykite keptuvę, į ją dėkite sviesto. Suberkite svogūną.
  6. Maišydami kepkite 3–4 minutes. Suberkite obuolius ir pakepinkite dar 2–3 minutes.
  7. Įdėkite česnako ir miltų, pakepinkite maišydami 1 minutę. Supilkite vandenį arba sultinį. Troškinkite ant nedidelės ugnies porą minučių.
  8. Sudėkite apkeptas kepenėles bei įdėkite druskos pagal skonį.
  9. Išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu, kol obuoliai suminkštės ir kepenėlės iškeps. Tai truks maždaug 7-8 minutes. Įpilkite grietinėlės.
  10. Sumaišykite, užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.
Dalinkitės šiuo receptu su draugais:

Jums taip pat gali patikti

Parašyti komentarą