5 virtuvės įrankiai kuriuos vertėtų pakeisti kiekvienais metais

5 virtuvės įrankiai kuriuos vertėtų pakeisti kiekvienais metais

virtuves-irankiai2.jpg

Virtuviniai rankšluosčiai

Indų rankšluoščiai

 

 

Valydami indus, šluostydamiesi rankas ar šluostydami stalą, indų rankšluosčiai per dieną prisigeria šimtus bakterijų. Taip, jūs turėtumėte juos skalbti dažnai, tačiau kartą per metus būtų gerai išmesti senus ir nusipirkti naujus.

 

 

Indų kempinėsIndų kempinė

 

Kaip ir rankšluosčiai, indų kempinės yra bakterijų sugerėjai. Rekomenduojama kempines keisti dažniau nei kartą per pusmetį.

 

 

 

 

Pjaustymo lentosPjaustymo lenta

Nesvarbu ar tai medinė ar plastmasinė pjaustymo lenta, bet pjaustymo lentos turėtų būti jūsų metiniame pakeitimų sąraše. Aštrūs peiliai lentose padaro gilius griovelius į kuriuos gali patekti bakterijos. Patariame naudoti dvi atskiras lenteles pjaustymui, vieną - mėsai, žuviai ir t.t., o kitą - daržovėms ir vaisiams.

 

 

Plastikiniai indaiPlastikiniai indai

Kiek kartų panaudojote plastikinius indus? Net jei nusipirkote maisto laikymo indus, riebalus ir stiprius kvapus sunku panaikinti. Ateityje patariame nepagailėti finansų ir nusipirkti stiklinius maisto laikymo indus. Tai ne tik bus patogiau, bet ir sveikiau!

 

 

 

Mediniai virtuvės įrankiai

Mediniai virtuvės įrankiai

Mediniuose šaukštuose, šakutėse ar mentelėse gali būti įpjovimų ar įbrėžimų. Ten laikosi bakterijos. Jei vis dar naudojate mamos ar močiutės padovanotą šaukštą ar mentelę nuo 70-ųjų metų, apsvarstykite galimybę įsigyti naujus įrankius.