Patarimai - kaip elgtis su kiaušiniais

Patarimai - kaip elgtis su kiaušiniais

kaip-elgtis-su-kiausiniais.jpg

Prieš perkant kiaušinius atkreipkite dėmesį

Gamybos laiką. Jis turi būti nurodytas ant pakuotės. Kuo šviežesnis kiaušinis, tuo geriau.

Gamintojas. Pasirinkite pagal šį principą: kuo gamintojas (vištų augintojas) yra arčiau jūsų miesto - tuo geriau. Tokiu atveju kiaušinius vežti reikėjo trumpiau, jie mažiau judėjo.

Kiaušinių saugojimo vieta. Ši vieta turi būti sausa, švari ir be pašalinių kvapų. Kiaušiniai, kaip kempinė, sugeria nepageidaujamus įvairiausius kvapus.

Kiaušinių tinkamumo laikas. Laikant nuo 0 iki 20 ° C temperatūroje ir esant 85–88% santykinei oro drėgmei, galima laikyti:

  • dietiniai kiaušiniai - ne ilgiau kaip 7 dienas;
  • įprasti kiaušiniai - nuo 8 iki 25 dienų;
  • nuplauti kiaušiniai - ne daugiau kaip 12 dienų.

Taip pat būtina atkreipti dėmesį į apvalkalą. Patikrinkite, ar nėra įtrūkimų, padaužimų ar įskilimų. Pageidautina, kad kiaušiniai būtų švarūs, be plunksnų ir nepažeisti.

Kaip elgtis su kiaušiniais, kai juos parsinešate namo

  • Prieš naudojimą nuplaukite kiaušinius su muilu po šiltu tekančiu vandeniu.
  • Nusiplaukite rankas, jeigu palietėte kiaušinį. Atminkite, kad kiaušinio lukšte gali gyventi sunkios infekcinės ligos sukėlėjas - bakterija Salmonella.
  • Kiaušinius laikykite atokiau nuo intensyvų kvapą turinčio maisto ir žalios mėsos. Geriausia temperatūra yra apie 0–5 ° C.
  • Kiaušinio šviežumą galite patikrinti įdėję kiaušinį į vandenį. Jei jis grimsta, yra šviežias, jei iškyla į paviršių iš vieno galo - ne pirmasis šviežumas, plūduriuoja paviršiuje - sugedęs.
  • Virkite kiaušinius pasūdytame vandenyje.
  • Kai kiaušinius išverdate, pamerkite juos į ledinį vandenį, tada jie geriau nusilups.