Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Korėjietiškų morkų receptas

Korejietiskos morkos

Korėjietiškos morkos – sultingos, aštrios ir aromatingos. Puikus užkandis tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • morkų – 1 kg;
  • česnako – 4 didelės skiltelės;
  • saulėgrąžų aliejaus – 0,5 stiklinės;
  • pusės citrinos sultys;
  • maltų raudonųjų pipirų – žiupsnelis;
  • druskos – 1 arbat. šaukštelis;
  • kalendrų (koriandro) – žiupsnelis;
  • sojų padažo – 1 valg. šaukštas.

Gaminimo eiga:

  1. Morkas nulupkite ir sutarkuokite specialia tarka korėjietiškoms morkoms. Sudėkite į gilų indą ir palikite iki 4 valandų, kad išleistų sultis.
  2. Morkų viduryje padarykite duobutę – šaukštu ar ranka – ir ten suberkite druską bei maltus pipirus. Nemaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir karštą supilkite tiesiai į tą pačią duobutę su prieskoniais. Vis dar nemaišykite. Uždenkite indą ir palikite 10 minučių.
  4. Po to nuimkite dangtį ir išmaišykite morkas. Įdėkite kalendrų, išspauskite citrinos sultis, įpilkite sojų padažą ir išspauskite česnaką per spaustuką. Viską dar kartą gerai išmaišykite.

 

Patiekalą galima patiekti iš karto arba palikti pastovėti dar 20 minučių, retkarčiais pamaišant – taip morkos geriau ir tolygiai marinuosis.

Tai originalus receptas. Jei mėgstate aštresnį skonį – padidinkite prieskonių kiekį ir palikite morkas pasimarinuoti po paslėgtuvu kambario temperatūroje 2 valandoms.

Laikymui salotas sudėkite į stiklainį, uždenkite dangteliu ir laikykite šaldytuve.

Skanaus!