Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pynė su obuoliais ir razinomis

Pynute

Ši pynė išeina minkšta ir labai skani – ypač su tokio tipo įdaru.

Reikalingi ingredientai tešlai:

  • 200 ml pieno
  • 1 valg. šaukštas cukraus
  • 2 valg. šaukštai miltų
  • 2 arb. šaukšteliai sausų mielių
  • 2 kiaušiniai
  • 6 valg. šaukštai cukraus
  • 100 g sviesto
  • 550–600 g miltų
  • 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos

Įdarui reikės:

  • 500 g obuolių
  • 100 g razinų
  • 150 ml šilto vandens
  • 4 valg. šaukštai cukraus

Gaminimas:

  1. Paruoškite raugą: sumaišykite šiltą pieną, mieles, 1 šaukštą cukraus ir 2 šaukštus miltų. Uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai 20 minučių.
  2. Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti.
  3. Į paruoštą raugą supilkite atvėsusį sviestą, įmuškite kiaušinius, sudėkite žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų ir likusį cukrų. Išmaišykite, kad cukrus ištirptų.
  4. Persijokite miltus ir po truputį berkite į skystą masę, maišykite ir minkykite tešlą. Kai tešla tampa elastinga, uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
  5. Įdaras: vandenį sumaišykite su cukrumi, užvirkite sirupą. Įdėkite smulkintus obuolius ir virkite ant silpnos ugnies, kol visas skystis išgaruos. Suberkite razinas, išmaišykite ir palikite atvėsti.
  6. Pabarstykite stalą miltais, išverskite tešlą, išminkykite, suformuokite volelį ir padalinkite į dvi dalis – viena turi būti didesnė.
  7. Mažesnę tešlos dalį iškočiokite į stačiakampį, ant jos paskleiskite įdarą ir susukite į ritinėlį.
  8. Didesnę tešlos dalį taip pat iškočiokite į stačiakampį. Jo viduryje padėkite ritinėlį. Šoninėse dalyse peiliu įpjaukite įstrižas juosteles ir suformuokite pynę, sukryžiuodami juostas virš ritinio.
  9. Kepimo skardą ištepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi, uždėkite pynę, uždenkite plėvele ir palikite 20 minučių. Tada aptepkite paviršių išplaktu kiaušiniu.
  10. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apie 25 minutes.