Citrinų tortas – tai rafinuotas desertas, derinantis švelnią tekstūrą su gaivinančiu šviežių citrinų rūgštumu. Jis pasižymi ryškiu skoniu, kuriame kremo ir tešlos saldumas subalansuojamas citrusiniu gaivumu, paverčiant tortą lengvu ir aromatingu.
Citrinų tortas gali būti gaminamas įvairiais variantais: nuo purių biskvitų su citrinų kremu iki trupininių pagrindų su citrininiu įdaru, pagamintu iš kurdo arba varškės sluoksnio.
Šis desertas dažnai puošiamas žievele, morengais, glajumi arba citrinų skiltelėmis, suteikiant jam apetitą žadinančią ir šventinę išvaizdą.
Ingredientai:
- Kiaušinis – 4 vnt.
- Cukrus – 8 valgomieji šaukštai
- Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
- 1 citrinos sultys
- Pienas – 200 ml
- Sviestas – 1,5 valgomojo šaukšto
- Druska – žiupsnelis
- Vanilinis cukrus – 1,5 arbatinio šaukštelio
- Augalinis aliejus – 8 valgomieji šaukštai
- Grietinė – 2 valgomieji šaukštai
- 1 citrinos žievelė
- Miltai – 8 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Migdolų drožlės
- Cukraus pudra
Citrinų torto gaminimas:
- Kiaušinį sumaišome puodelyje su pora šaukštų cukraus ir krakmolu. Įpilame į mišinį ½ dalies citrinos sulčių, įpilame pieno, ant vidutinės ugnies mišinį kaitiname iki sutirštėjimo, nuolat maišydami.
- Nuimame puodelį nuo ugnies ir įdedame į mišinį sviestą, išmaišome. Perkeliame kremą į atskirą dubenį, uždengiame maistine plėvele tiesioginiame kontakte ir paliekame atvėsti.
- Tešlai į gilų indą įmušame 3 kiaušinius, suberiame druską, 6 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų, išplakame plaktuvu iki vientisumo. Įpilame į mišinį augalinio aliejaus, įdedame grietinės ir toliau plakame.
- Įpilame į mišinį likusias citrinos sultis, įdedame citrinos žievelę, lengvai išplakame plaktuvu. Sumaišome miltus su kepimo milteliais, persijojame dalimis į mišinį, išminkome tešlą.
- Išklojame 20×29 cm formą kepimo popieriumi, supilame į ją tirštą tešlą. Perkeliame kremą į konditerinį maišelį ir išspaudžiame kremą ant tešlos paviršiaus, sukurdami stambų tinklą iš kremo.
- Į tešlos kvadratėlius dedame migdolų drožles. Kepame tortą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Parašyti komentarą