Ši pynė išeina minkšta ir labai skani – ypač su tokio tipo įdaru.
Reikalingi ingredientai tešlai:
- 200 ml pieno
- 1 valg. šaukštas cukraus
- 2 valg. šaukštai miltų
- 2 arb. šaukšteliai sausų mielių
- 2 kiaušiniai
- 6 valg. šaukštai cukraus
- 100 g sviesto
- 550–600 g miltų
- 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
- Žiupsnelis druskos
Įdarui reikės:
- 500 g obuolių
- 100 g razinų
- 150 ml šilto vandens
- 4 valg. šaukštai cukraus
Gaminimas:
- Paruoškite raugą: sumaišykite šiltą pieną, mieles, 1 šaukštą cukraus ir 2 šaukštus miltų. Uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai 20 minučių.
- Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti.
- Į paruoštą raugą supilkite atvėsusį sviestą, įmuškite kiaušinius, sudėkite žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų ir likusį cukrų. Išmaišykite, kad cukrus ištirptų.
- Persijokite miltus ir po truputį berkite į skystą masę, maišykite ir minkykite tešlą. Kai tešla tampa elastinga, uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
- Įdaras: vandenį sumaišykite su cukrumi, užvirkite sirupą. Įdėkite smulkintus obuolius ir virkite ant silpnos ugnies, kol visas skystis išgaruos. Suberkite razinas, išmaišykite ir palikite atvėsti.
- Pabarstykite stalą miltais, išverskite tešlą, išminkykite, suformuokite volelį ir padalinkite į dvi dalis – viena turi būti didesnė.
- Mažesnę tešlos dalį iškočiokite į stačiakampį, ant jos paskleiskite įdarą ir susukite į ritinėlį.
- Didesnę tešlos dalį taip pat iškočiokite į stačiakampį. Jo viduryje padėkite ritinėlį. Šoninėse dalyse peiliu įpjaukite įstrižas juosteles ir suformuokite pynę, sukryžiuodami juostas virš ritinio.
- Kepimo skardą ištepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi, uždėkite pynę, uždenkite plėvele ir palikite 20 minučių. Tada aptepkite paviršių išplaktu kiaušiniu.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apie 25 minutes.
Parašyti komentarą