Minkštas biskvitas, švelnus pieniškas kremas ir nostalgiškas skonis – būtent tai, ko reikia jaukiam desertui namuose. Siūlome net du lengvai pagaminamus tortų receptus su pienišku kremu, kurie nudžiugins tiek šeimą, tiek svečius.
Pirmas receptas: tortas su braškių džemu ir sausainiais
Ingredientai biskvitui:
- 3 kiaušiniai
- 1 kiaušinio baltymas
- 100 g cukraus
- 200 g miltų
- 120 ml pieno
- 100 ml aliejaus
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 1 pakelis kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 3 valg. šaukštai braškių džemo
- 6 šokoladiniai sausainiai
Ingredientai kremui:
- 700 ml pieno
- 200 g cukraus
- 70 g miltų
- 1 kiaušinio trynys
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 200 ml riebios grietinėlės
Papuošimui:
- 5 šokoladiniai sausainiai
Paruošimas:
- Kiaušinius, baltymą ir cukrų išplakite iki purios masės. Įpilkite pieno ir aliejaus, plakite toliau.
- Įsijokite miltus su kepimo milteliais, sudėkite vanilinį cukrų, išmaišykite iki vientisos tešlos.
- Supilkite tešlą į formą, išklotą kepimo popieriumi. Užbarstykite trupintais sausainiais.
- Kepkite 180 °C orkaitėje apie 20 min. Atvėsusį biskvitą aptepkite braškių džemu.
- Kremui pieną, cukrų, vanilinį cukrų, miltus ir trynį maišykite puode iki vientisos masės. Virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Atvėsinkite.
- Į kremą įmaišykite išplaktą grietinėlę. Užtepkite ant biskvito.
- Sausainius sutrinkite į trupinius ir apibarstykite tortą.
- Laikykite šaldytuve 5 valandas.
Antras receptas: pieniškas tortas su karamele ir šokoladu
Tešlai:
- 125 ml vandens
- 125 ml pieno
- 1 šaukštas cukraus
- žiupsnelis druskos
- 115 g sviesto
- 140 g miltų
- 4 kiaušiniai
Kremui:
- 450 ml pieno
- 10 g cukraus pudros
- 120 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 20 g miltų
- 50 ml pieno
- 50 g sviesto
- 200 ml grietinėlės
- 20 g cukraus pudros
- 40 g šokolado
- 20 g karamelės padažo
Paruošimas:
- Vandenį, pieną, cukrų, druską ir sviestą užvirkite. Nuimkite nuo ugnies, suberkite miltus, maišykite iki vientisos masės. Kai tešla pradės atšokti nuo sienelių – įmaišykite po vieną kiaušinį.
- Tešlą sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą, paskirstykite ir suformuokite bortelius. Kepkite 180 °C temperatūroje 10–15 min.
- Kremui pašildykite pieną su pudra. Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanile, įmaišykite miltus, supilkite likusį pieną. Supilkite viską į karštą pieną ir virkite iki tirštumo. Atvėsinkite, įmaišykite sviestą.
- Grietinėlę išplakite su pudra ir įmaišykite į kremą. Supilkite kremą į atvėsusį pagrindą, išlyginkite.
- Ištirpinkite šokoladą ir užpilkite ant viršaus, paskui – karamelės padažą.
- Šaldykite 4 valandas.
Išvada
Šie du tortai – tai puikus būdas pasilepinti arba nustebinti artimuosius be sudėtingų konditerinių įgūdžių. Minkštas, švelnus kremas, klasikinis skonis ir ne per saldus balansas tinka visoms progoms – tiek šventei, tiek kasdienai. Skanaus!
Parašyti komentarą