Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanus tortas su pieniniu kremu: du receptai viename

Skanus tortas su pieniniu kremu

Minkštas biskvitas, švelnus pieniškas kremas ir nostalgiškas skonis – būtent tai, ko reikia jaukiam desertui namuose. Siūlome net du lengvai pagaminamus tortų receptus su pienišku kremu, kurie nudžiugins tiek šeimą, tiek svečius.

Pirmas receptas: tortas su braškių džemu ir sausainiais

Ingredientai biskvitui:

  • 3 kiaušiniai
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 100 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 120 ml pieno
  • 100 ml aliejaus
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 1 pakelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 3 valg. šaukštai braškių džemo
  • 6 šokoladiniai sausainiai

Ingredientai kremui:

  • 700 ml pieno
  • 200 g cukraus
  • 70 g miltų
  • 1 kiaušinio trynys
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 200 ml riebios grietinėlės

Papuošimui:

  • 5 šokoladiniai sausainiai

Paruošimas:

  1. Kiaušinius, baltymą ir cukrų išplakite iki purios masės. Įpilkite pieno ir aliejaus, plakite toliau.
  2. Įsijokite miltus su kepimo milteliais, sudėkite vanilinį cukrų, išmaišykite iki vientisos tešlos.
  3. Supilkite tešlą į formą, išklotą kepimo popieriumi. Užbarstykite trupintais sausainiais.
  4. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 20 min. Atvėsusį biskvitą aptepkite braškių džemu.
  5. Kremui pieną, cukrų, vanilinį cukrų, miltus ir trynį maišykite puode iki vientisos masės. Virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Atvėsinkite.
  6. Į kremą įmaišykite išplaktą grietinėlę. Užtepkite ant biskvito.
  7. Sausainius sutrinkite į trupinius ir apibarstykite tortą.
  8. Laikykite šaldytuve 5 valandas.

Skanus tortas su pieniniu kremu 2

Antras receptas: pieniškas tortas su karamele ir šokoladu

Tešlai:

  • 125 ml vandens
  • 125 ml pieno
  • 1 šaukštas cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 115 g sviesto
  • 140 g miltų
  • 4 kiaušiniai

Kremui:

  • 450 ml pieno
  • 10 g cukraus pudros
  • 120 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 20 g miltų
  • 50 ml pieno
  • 50 g sviesto
  • 200 ml grietinėlės
  • 20 g cukraus pudros
  • 40 g šokolado
  • 20 g karamelės padažo

Paruošimas:

  1. Vandenį, pieną, cukrų, druską ir sviestą užvirkite. Nuimkite nuo ugnies, suberkite miltus, maišykite iki vientisos masės. Kai tešla pradės atšokti nuo sienelių – įmaišykite po vieną kiaušinį.
  2. Tešlą sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą, paskirstykite ir suformuokite bortelius. Kepkite 180 °C temperatūroje 10–15 min.
  3. Kremui pašildykite pieną su pudra. Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanile, įmaišykite miltus, supilkite likusį pieną. Supilkite viską į karštą pieną ir virkite iki tirštumo. Atvėsinkite, įmaišykite sviestą.
  4. Grietinėlę išplakite su pudra ir įmaišykite į kremą. Supilkite kremą į atvėsusį pagrindą, išlyginkite.
  5. Ištirpinkite šokoladą ir užpilkite ant viršaus, paskui – karamelės padažą.
  6. Šaldykite 4 valandas.

Išvada

Šie du tortai – tai puikus būdas pasilepinti arba nustebinti artimuosius be sudėtingų konditerinių įgūdžių. Minkštas, švelnus kremas, klasikinis skonis ir ne per saldus balansas tinka visoms progoms – tiek šventei, tiek kasdienai. Skanaus!