Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Švelnus obuolių pyragas „kaip pas močiutę“

Nuostabus obuoliu pyragas jums

Obuolių pyragas – vienas atpažįstamiausių ir mylimiausių desertų pasaulyje. Jo istorija siekia šimtmečius, o populiarumas vis auga. Šis kvapnus ir sotus kepinys simbolizuoja namų jaukumą, šilumą ir tradicijas.

Švelni tešla ir sultingas obuolių įdaras, pagardintas cinamonu, vanile ar muskatu, sukuria tobulą skonio pusiausvyrą – nuo saldaus iki lengvai rūgštaus.

Kiekviena šalis turi savo obuolių pyrago versiją. JAV jis tapo tikru kulinariniu simboliu, lydinčiu valstybines šventes ir šeimos pietus. Europoje mėgstami lengvesni receptai su plonesne tešla ir gausesniais prieskoniais.

Reikalingi ingredientai:

  • obuoliai – 3 vnt.
  • miltai – 200 g
  • sviestas – 50 g
  • cukrus – 150 g
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • grietinė – 200 g
  • kepimo milteliai – 15 g
  • tarkuota citrinos žievelė
  • vanilinis cukrus – 10 g

Obuolių pyrago paruošimas:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele – plakite apie 5 minutes mikseriu.
  2. Supilkite ištirpintą sviestą ir dar šiek tiek paplakite.
  3. Į plakinį įberkite dalį miltų, sumaišykite, tada įdėkite dalį grietinės. Kaitaliodami miltus ir grietinę, užminkykite vientisą tešlą.
  4. Gauta tiršta tešla supilkite į kepimo formą.
  5. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Jas sudėkite ant tešlos ratu, lengvai paspausdami.
  6. Galite sumaišyti šiek tiek cukraus su cinamonu ir apibarstyti pyragą.
  7. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.