Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Demi glace – patiekalas iš jautienos kaulų ir atraižų

Troskinta jautiena su bulviu kose

Demi glace  – tai sodrus, ilgai troškintas patiekalas, ruošiamas iš jautienos kaulų ir mėsos atraižų.

Reikalingi ingredientai:

  • 2 kg jautienos atraižų arba kaulėtos mėsos
  • 1 didelis svogūnas

Gaminimo eiga:

  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais.
  2. Įkaitinkite šiek tiek aliejaus keptuvėje ir apkepkite mėsą iki gražios, auksinės plutelės. Perkelkite ją į didelį puodą.
  3. Svogūną supjaustykite kubeliais, apkepkite tame pačiame aliejuje ir sudėkite prie mėsos.
  4. Keptuvę praskalaukite karštu vandeniu – šį skonio prisotintą vandenį taip pat supilkite į puodą.
  5. Į puodą įpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų mėsą.
  6. Užvirkite ant stiprios ugnies, nugriebkite susidariusias putas, tuomet sumažinkite kaitrą iki minimumo ir troškinkite apie 3–4 valandas su šiek tiek pravertu dangčiu.
  7. Likus 10 minučių iki troškinimo pabaigos, įdėkite laurų lapą, druskos ir juodųjų pipirų.

Rezultatas – nepaprastai minkštas, sultingas, sodraus skonio mėsos patiekalas, primenantis konservuotą troškinį (t.y. „tušonkė“).
Tinka valgyti su bet kokiu garnyru: bulvėmis, kruopomis, ryžiais ar duona.