Greitas ir paprastas patiekalas, kuris gaunasi labai sultingas ir skanus.
Gaminimui jums reikės šių ingredientų:
- maltos mėsos (jautiena arba kiaulienas su jautiena), 800 g;
- poros baltos duonos gabaliukų;
- šoninės, 300 g;
- kiaušinio, 1 vnt.;
- svogūno, 1 vnt.;
- druskos ir pipirų, prieskonių, žalumynų pagal skonį.
Įdarui paruošti paimkite:
- kiaušinius, 3 vnt.;
- kietą sūrį, 100 g;
- majonezą, 1 valgomąjį šaukštą;
- žalumynus ir augalinį aliejų.
Paruošimas:
- Maltą mėsą sumaišome su smulkintu svogūnu, kiaušiniu, druska, pipirais ir prieskoniais pagal jūsų skonį bei smulkiai kapotais žalumynais.
- Baltos duonos gabaliukus užpilame vandeniu, palaukiame apie 5 minutes, kol jie sumirksta, nuspaudžiame ir taip pat įdedame į mėsą.
- Masę gerai išmaišome iki vientisumo.
- Virtus kiaušinius ir kietą sūrį sutarkuojame smulkia tarka, pridedame išspaustą česnaką, druskos, pipirų, grietinės ir žalumynų. Išmaišome ir suformuojame nedidelius rutuliukus.
- Imame šiek tiek maltinės, rankoje paverčiame ją paplotėliu, į vidurį dedame sūrio rutuliuką, apgaubiame jį maltine ir formuojame kotletą.
- Kotletą apvyniojame šonine.
- Kepimo skardą patepame augaliniu aliejumi ir sudedame mūsų kotletus su bekonu. Uždengiame skardą folija ir dedame į orkaitę.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame 30 minučių po folija, nuimame foliją ir toliau kepame, kol bekono paviršius gražiai apskrunda, dar apie 10 minučių.
Parašyti komentarą