Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Greitas ir paprastas patiekalas: kotletai apvynioti šonine

Kotletai apvynioti sonine

Greitas ir paprastas patiekalas, kuris gaunasi labai sultingas ir skanus.

Gaminimui jums reikės šių ingredientų:

  • maltos mėsos (jautiena arba kiaulienas su jautiena), 800 g;
  • poros baltos duonos gabaliukų;
  • šoninės, 300 g;
  • kiaušinio, 1 vnt.;
  • svogūno, 1 vnt.;
  • druskos ir pipirų, prieskonių, žalumynų pagal skonį.

Įdarui paruošti paimkite:

  • kiaušinius, 3 vnt.;
  • kietą sūrį, 100 g;
  • majonezą, 1 valgomąjį šaukštą;
  • žalumynus ir augalinį aliejų.

Paruošimas:

  1. Maltą mėsą sumaišome su smulkintu svogūnu, kiaušiniu, druska, pipirais ir prieskoniais pagal jūsų skonį bei smulkiai kapotais žalumynais.
  2. Baltos duonos gabaliukus užpilame vandeniu, palaukiame apie 5 minutes, kol jie sumirksta, nuspaudžiame ir taip pat įdedame į mėsą.
  3. Masę gerai išmaišome iki vientisumo.
  4. Virtus kiaušinius ir kietą sūrį sutarkuojame smulkia tarka, pridedame išspaustą česnaką, druskos, pipirų, grietinės ir žalumynų. Išmaišome ir suformuojame nedidelius rutuliukus.
  5. Imame šiek tiek maltinės, rankoje paverčiame ją paplotėliu, į vidurį dedame sūrio rutuliuką, apgaubiame jį maltine ir formuojame kotletą.
  6. Kotletą apvyniojame šonine.
  7. Kepimo skardą patepame augaliniu aliejumi ir sudedame mūsų kotletus su bekonu. Uždengiame skardą folija ir dedame į orkaitę.
  8. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame 30 minučių po folija, nuimame foliją ir toliau kepame, kol bekono paviršius gražiai apskrunda, dar apie 10 minučių.